70 εκατομμύρια σε αιολικά πάρκα τα ΜΑΡΜΑΡΑ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

70 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΣΕ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Τα αναμενόμενα και για το 2016 πολύ θετικά οικονομικά αποτελέσματα της  ΠΑΥΛΙΔΗΣ Α.Ε ΜΑΡΜΑΡΑ- ΓΡΑΝΙΤΕΣ,   από την αμιγώς εξαγωγική δραστηριότητα  του μαρμάρου, βελτιώνουν  περαιτέρω την ρευστότητα και την καθαρή θέση της Εταιρίας  και ενισχύουν  την συνέχιση του στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξης της Εταιρίας.
 
Ένας από τους πυλώνες ανάπτυξης είναι και η διαφοροποίηση ,με ενεργή και εντατική δραστηριοποίηση και σε άλλους αειφόρους κλάδους όπως αυτός της Αιολικής Ενέργειας .
 
Κάνοντας πράξη την ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΔΙΑΦΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ , το ΔΣ της  ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΑΕ ΜΑΡΜΑΡΑ –ΓΡΑΝΙΤΕΣ ενέκρινε την  υλοποίηση επενδυτικού σχεδίου 70 εκ. ευρώ  στον τομέα των ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ  για το διάστημα  2017-2020 .
 
Αναλυτικότερα  προβλέπεται η ανάπτυξη πάρκων 50 MW παραγωγής καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  & ΘΡΑΚΗ με έναρξη κατασκευής τον Μάρτιο του 2017 .Η επένδυση αυτή  βελτιώνει το εν λειτουργία χαρτοφυλάκιο έργων της Εταιρίας   και την κατατάσσει σε σημαντική θέση για τα δεδομένα της Ελληνικής  αγοράς ηλεκτρισμού από  ΑΠΕ .
 
Η πλήρης λειτουργία των νέων 50MW έχει θετικές περιβαλλοντικές  επιπτώσεις και συμβάλλει στην μείωση εκπομπών ρύπων κατά 123.500 τον. CO2 κάθε έτος  που ισοδυναμεί με δάσος  163.800 στρεμμάτων και ηλεκτροδότηση μιας πόλης 120.000 κατοίκων .  

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics