Αίσιες συνθήκες στην αγορά..

Του Γιάννη Βερμισσώ

Του Γιάννη Βερμισσώ.


Τελικά, όλα εξελίσσονται ομαλά στην αγορά. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι  στο σύνολό τους και σε κάθε νομική μορφή οι εταιρείες που παρέχουν «ιδιωτική ασφάλιση»  συνεχίζουν την πορεία τους χωρίς νεφελώματα με την εποπτική αρχή να δίνει με την παρουσία της εδώ και χρόνια το στίγμα της βεβαιότητας.  

Οι όποιες πληροφορίες που ανά εποχές δημιούργησαν την αίσθηση του συναγερμού, και της ανησυχίας, αναιρέθηκαν σταδιακώς, και τα νομικά πρόσωπα συνεχίζουν την πορεία τους. 

Η διάταξη των σημερινών ασφαλιστικών οντοτήτων αποδεικνύει μια σταθερότητα που λειτουργεί  προς όφελος του κλάδου. Παρά το γεγονός ότι πολλές φορές επιδιώκεται στο «επιχειρηματικό παιχνίδι» να δημιουργηθούν εντυπώσεις που πολλαπλασιάζονται και τελικά αποβαίνουν σε λάθος «εικόνα», η αγορά δείχνει να έχει  αποκτήσει την δική της σταθερή πορεία με όλους τους παίκτες να κρατούν τον δικό τους ξεχωριστό ρόλο.

Έχουν δημιουργηθεί διαφορετικά «κοινά» που έχουν ομοιόμορφα χαρακτηριστικά και ασφαλίζονται με προσήλωση σε συγκεκριμένες εταιρείες. Η εποπτική αρχή είναι κοντά σε όλες αυτές τις περιπτώσεις και διασφαλίζει την λειτουργία της αγοράς καθοδηγώντας πολλές φορές τις εταιρείες και τους εκπροσώπους τους σε κατεύθυνση προσαρμογής σε νομοθετικές και κανονιστικές υποχρεώσεις.

Έτσι τελικά η ιδιωτική ασφάλιση, οι φορείς που την εκπροσωπούν και οι εταιρείες έχουν αποδείξει μια πολύ καλή συμπεριφορά, έχουν αυξημένη ανταπόκριση στις απαιτήσεις των καταναλωτών και δημιουργούν εχέγγυα για μια καλύτερη συνέχεια. 

 

 

 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics