Αναβάλλεται η εφαρμογή της IDD

Κερδίζει η διαμεσολάβηση τον χρόνο που ζητούσε για την εφαρμογή της IDD καθώς οι έως τώρα εξελίξεις οδηγούν στην έγκριση από τις αρμόδιες αρχές της παράτασης που έχει ζητηθεί.

Του Γιάννη Βερμισσώ


Κερδίζει η διαμεσολάβηση τον χρόνο που ζητούσε για την εφαρμογή της IDD καθώς οι έως τώρα εξελίξεις οδηγούν στην έγκριση  από τις αρμόδιες αρχές της παράτασης που έχει ζητηθεί.

Κατά πληροφορίες του insurance-eea , γίνεται αποδεκτό και εγκρίνεται  στα διαδικαστικά στάδια που περνά,  το αίτημα της BIPAR για παροχή χρονικού περιθωρίου στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση προκειμένου να εφαρμόσει τα όσα η Οδηγία ορίζει. Ήδη το θέμα έχει πάρει «πράσινο φώς» και οδηγείται στην τελική ευθεία για την καταληκτική έγκρισή του η οποία και θα σηματοδοτήσει και την μετάθεση της εφαρμογής προς το τέλος του 2018. Να διευκρινιστεί ότι η Οδηγία (idd) θα τεθεί σε ισχύ από τον Φεβρουάριο του 2018 και απλώς, θα  μετατεθεί –παραταθεί- η έναρξη εφαρμογής της. 

Το αποτέλεσμα της μετάθεσης έναρξης εφαρμογής, εφόσον δεν υπάρξουν τυχόν απρόοπτα, θα δώσει ανάσα στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση να υιοθετήσεις και να προσαρμοστεί στα όσα καινούρια θεσμοθετούνται με την Οδηγία.

Αυτό σημαίνει ότι η αγορά αποκτά το πλεονέκτημα που ζητούσε για μπορέσει να προχωρήσει στην νέα εποχή και να λάβει τις αποφάσεις της για την συνέχεια. 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics