Αναβιώνουν οι ανασφάλιστοι δώστε άμεσα λύση

Αδικαιολόγητη είναι η καθυστέρηση εντοπισμού των ανασφάλιστων και «χαρίζει» στη χώρα την πρωτοτυπία στην μη εφαρμογή νόμου επί 4 έτη, ενώ η απώλεια εσόδων του κράτους είναι τεράστια.

Αδικαιολόγητη είναι η καθυστέρηση εντοπισμού των ανασφάλιστων και «χαρίζει» στη χώρα την πρωτοτυπία στην μη εφαρμογή νόμου επί 4 έτη, ενώ η απώλεια εσόδων του κράτους είναι τεράστια. «Η  διαρκής διαπίστωση και επίκληση του προβλήματος δε δίνει λύση» αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου και προτείνει να προχωρήσουν οι διασταυρώσεις.

Σε δήλωσή του στον τηλεοπτικό σταθμό “Epsilon”, τόνισε πώς δε μπορεί να επικαλούνται διαρκώς οι αρμόδιοι το θέμα της ανεπαρκούς –ακόμα- μηχανογράφησης  και να μη προχωρούν σε διασταυρώσεις στοιχείων που θα αναδείξουν τους ανασφάλιστους.  

«Το να επικαλείσαι διαρκώς το πρόβλημα, δε δίνει λύση στο πρόβλημα» τόνισε παροτρύνοντας τους αρμοδίους να ξεπεράσουν την ανησυχία του τυχόν λάθους.

Όπως είπε ο κ. Χατζηθεοδοσίου  πράγματι υπάρχει έλλειμμα στην μηχανοργάνωση που οδηγεί σε λάθη. Δε μπορεί να εντοπιστούν με σαφή στοιχεία τα μηχανάκια μικρού κυβισμού και τα τρακτέρ που υπάρχουν και κυκλοφορούν  ενώ μελανό σημείο των διασταυρώσεων είναι και το θέμα των περιπτώσεων κατάθεσης πινακίδων ή κλεμμένων οχημάτων.

Αυτές είναι οι δύο μεγάλες κατηγορίες-περιπτώσεις όπου σήμερα ενδέχεται σε μια πιθανή διασταύρωση να «γεννήσουν»  λάθη και εμποδίζουν την ανάπτυξη των διασταυρώσεων.  

Όμως αυτό δε σημαίνει ότι μέχρι να λυθεί δε θα γίνεται η διασταύρωση των στοιχείων αφήνοντας το νόμο ανεφάρμοστο και τους χιλιάδες ανασφάλιστους να κυκλοφορούν ελεύθερα είπε ο πρόεδρος του ΕΕΑ και εκτίμησε πώς και όσοι ασφαλίστηκαν τον Ιούνιο όταν  κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός σήμερα πολύ πιθανόν να μην συνέχισαν την ασφάλισή τους βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί.

Η πρότασή του, όπως την διατύπωσε είναι « να προχωρήσουν οι διασταυρώσεις και ας δοθεί μεγάλο περιθώριο χρόνου σε όσους χρειαστεί για να αποδείξουν ότι πράγματι αδίκως εντοπίστηκαν ως ανασφάλιστοι».

Ακόμα επισήμανε πώς το δημόσιο χάνει έσοδα άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ ενώ είναι τεράστιο και το κοινωνικό πρόβλημα από την κυκλοφορία  των ανασφάλιστων που εάν  εμπλακούν σε ατύχημα τότε ο παθών μπορεί να περιμένει περισσότερο από 5 χρόνια για να αποζημιωθεί. 


Δείτε σχετικό βίντεο: 

 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics