Αναβρασμός στα τμήματα «πωλήσεων»

Του Γιάννη Βερμισσώ Δημιουργικός αναβρασμός επικρατεί στα τμήματα πωλήσεων των ασφαλιστικών εταιρειών.

Του Γιάννη Βερμισσώ

Δημιουργικός αναβρασμός επικρατεί στα τμήματα πωλήσεων των ασφαλιστικών εταιρειών.  Νέες ιδέες, μετακινήσεις στελεχών, αναθεώρηση της στόχευσης και των διαδικασιών συνθέτουν ένα δυναμικό πυρήνα που αναζητεί διεξόδους εκτόνωσης  των συσσωρευμένων ασφαλιστικών δυνάμεων.

Ο ιδιαίτερος ρόλος που καλούνται να έχουν τα τμήματα πωλήσεων των ασφαλιστικών εταιρειών καθιστά «εύθραυστη» την σταθερότητά που έως πρότινος κατείχαν.

Η «εμπειρία» των τμημάτων και των στελεχών, δεν μπορεί να συνιστά το μοναδικό εφόδιο πλεονέκτημα τόσο των τμημάτων όσο και των ανθρώπων του.

Η εξέλιξη της αγοράς και η  δημιουργία νέων προϊόντων, που απαιτούν νέες τεχνικές, νέες δεξιότητες, νέες συμπεριφορές , νέες διαδικασίες που θα συμπληρώσουν την εμπειρία.

Οι νέες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί μπορεί να συντείνουν και σε μια ριζική αλλαγή των τμημάτων πωλήσεων σε σχέση με τα έως σήμερα γνωστά.

 Σε αυτή την «τάση»  μπορεί να αποδοθεί και μια σχετική κινητικότητα μετακινήσεων στελεχών που ήδη παρουσιάστηκε στην ελληνική αγορά και κατά  τις πληροφορίες του insurance-eea θα συνεχιστεί πιθανόν και να ενταθεί στο επόμενο διάστημα.

Η κατάσταση προκαλεί προβληματισμό καθώς ακόμα δεν έχουν προσδιοριστεί οι διέξοδοι της όλης αναζήτησης και παραμένει ως γνωστό μόνο το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα που είναι η ανάπτυξη εργασιών.

Όπως αναφέρουν υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς, τα τμήματα πωλήσεων είναι η «αιχμή» του δόρατος για την ανάπτυξη των ασφαλιστικών εργασιών. Οι απαιτήσεις από τα στελέχη και τις διαδικασίες είναι πολύ μεγάλη χωρίς όπως προαναφέρθηκε να έχει καθοριστεί το πλαίσιο επί του οποίου θα ασκηθούν και οι νέες πολιτικές ανάπτυξης των εργασιών.

Στην βάση αυτή και με γνώμονα την υψηλή κατάρτιση σε νέες τεχνολογίες, σύγχρονες τεχνικές, έξυπνες κινητροδοτήσεις, παροχές εργαλείων, συνδυαστικές μεθόδους προώθησης εργασιών  και πολλές άλλες εξελιγμένες μεθόδους θα δοθεί η νέα μάχη για τον απεγκλωβισμό της ασφαλιστικής αγοράς από την υφιστάμενη θέση.

 

 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics