Ανοίγουν δουλειές στην Κίνα (για όσους δοκιμάσουν)

Του Γιάννη Βερμισσώ

Του Γιάννη Βερμισσώ.


Η ασφαλιστική αγορά ενημερώθηκε πρόσφατα ότι η μεγάλη πολυεθνική ασφαλιστική εταιρεία ΑΧΑ όπου αναπτύσσεται και στην Ελλάδα ξεκίνησε συνεργασία με την ALIBABA αναγνωρίζοντας ότι θα ανοίξουν ασφαλιστικές εργασίες στις οποίες και θέλει να πρωτοστατήσει.

Συμπτωματικά,  το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας έχει διοργανώσει εκδήλωση με την ALIBABA στις 14 Σεπτεμβρίου προκειμένου να βοηθήσει την ελληνική οικονομική δραστηριότητα να βρει διεξόδους.

Μπορεί να φαίνεται άπιαστο όνειρο ή ουτοπία για κάποιους ότι μπορεί να ανοίξουν δουλειές στην Κίνα, ότι έχουν προοπτική να εντοπίσουν ένα νέο μέλλον για την επιχείρησή τους, ότι υπάρχει προοπτική. 

Όμως αυτό δεν είναι επιχειρηματική λογική. Το εμπόριο, οι υπηρεσίες, οι εργασίες δεν έχουν σύνορα.

Για όσους θέλουν να προχωρήσουν οι ευκαιρίες είναι σίγουρα εκτός συνόρων. Η ελληνική αγορά είναι πεπερασμένη. Είναι μικρή, έχει χαμηλή κατανάλωση και η οικονομία της δεν επιτρέπει ακόμα μεγάλη αισιοδοξία.

 Όμως, η Ελλάδα είναι μια βάση, είναι ένα brand που οι Κινέζοι το εκτιμούν.

Για τον λόγο γίνεται και η ειδική συνάντηση με τους ανθρώπους της ALIBABA που είναι η μεγαλύτερη εταιρία στον κόσμο ηλεκτρονικών πωλήσεων και έχει έδρα στην Κίνα.

Όσοι έλληνες συμμετάσχουν μπορεί να ανοίξουν δουλειές με την Κίνα.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας θα ενημερώσουν τις ελληνικές επιχειρήσεις για τις δυνατότητες που ανοίγονται προώθησης αφενός των προϊόντων τους αφετέρου των τουριστικών υπηρεσιών τους στον Κινέζο καταναλωτή, μέσω της χρήσης των διαδικτυακών κόμβων τους Tmall & Alitrip.

Στη συνάντηση αυτή μπορεί να συμμετάσχει κάθε επιχειρηματίας ώστε να ενημερωθεί, να ανοίξει τους ορίζοντές τους και να λάβει γνώση από τους ειδικούς για νέου τύπου μπίζνες που στηρίζονται στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

ΤΟ ΕΕΑ έχει δημιουργήσει ειδική «φόρμα» συμμετοχής (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) προκειμένου να δώσετε στοιχεία και να διευκολυνθούν οι επιχειρηματικές συναντήσεις που θα γίνουν (Β2Β).

Συνεπώς είναι ευδιάκριτο ότι για όσους τολμούν και θέλουν να σπάσουν το στενό επιχειρηματικό περίβλημα της εγχώρια αγοράς μια δοκιμή μπορεί να πείσει και να δώσει προοπτικές.

 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics