Απελευθερώσου από τη φτώχεια

"Εκπαιδευτικά" του κ. Άκη Αγγελάκη.

"Εκπαιδευτικά" του κ. Άκη Αγγελάκη.

 
 
Το Αμερικάνικο όνειρο έχει πεθάνει προ πολλού!
 
Ξέχνα τα παραμύθια περί αφθονίας του σύμπαντος και περί …δυνάμεων που θα συνωμοτήσουν υπέρ σου, αν εσύ δεν έχεις στον ήλιο μοίρα!
 
Ξέχνα τα παραμύθια περί ίσων ευκαιριών γιατί με κάτι τέτοια σε αποκοιμίζουν και σε οδηγούν στην απόλυτη μετριότητα και ακόμη χειρότερα, σε κάνουν να συμβιβαστείς μαζί της!
 
Ο λόγος είναι ότι αν δεν κατορθώσεις να επιτύχεις έτσι όπως σου παρουσιάζουν τα πράγματα, τότε απογοητεύεσαι, αποσύρεσαι και ουσιαστικά ακινητοποιείσαι από κάθε άλλη μελλοντική προσπάθεια.
 
Μόνο 1% του παγκόσμιου  πληθυσμού έχει στα χέρια του το 95% του παγκόσμιου πλούτου.  Αυτές είναι οι ίσες ευκαιρίες;
 
Λυπάμαι αν σε στενοχωρώ που γράφω πράγματα που δεν θέλεις να διαβάσεις αλλά σου γράφω πράγματα που πρέπει να ξέρεις.
 
Σήμερα, σε αντίθεση με το παρελθόν, είναι πολύ πιο δύσκολο για κάποιον που έχει γεννηθεί φτωχός να δημιουργήσει μεγάλη περιουσία.
 
Κι αυτό, γιατί στο πλαίσιο της κακώς εννοούμενης παγκοσμιοποίησης οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και περισσότεροι, ενώ οι πλούσιοι πλουσιότεροι και λιγότεροι.
 
Η μεσαία τάξη τείνει να συρρικνωθεί.
 
Κι έτσι, το πρόβλημα που αντιμετωπίζει κάποιος που γεννήθηκε φτωχός είναι ότι θα παραμείνει φτωχός (φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις), εκτός κι αν κατά κάποιο τρόπο ενεργοποιηθεί αποτελεσματικά στις πωλήσεις.
 
Αν ανήκεις στην κατηγορία των γεννημένων φτωχών και επιθυμείς να γίνεις πλούσιος, τότε μάλλον θα πρέπει να μάθεις πώς να πουλάς.  Και να το μάθεις καλά. Πολύ καλά!
 
«Η φτώχεια είναι η απόλυτη ηλιθιότητα».
Osho (1931 – 1990), φιλόσοφος.
 
 

Από το βιβλίο του Άκη Αγγελάκη «Οδηγός Επιβίωσης για Επαγγελματίες και Πωλητές σε Περίοδο Κρίσης», 2η επανέκδοση, εκδόσεις ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ, τηλ. 210-2512988  

 

 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics