Αποκαλύψεις φέρνουν τα ανασφάλιστα

Σε μια μεγάλη πληγή εξελίσσεται για τους αρμόδιους το θέμα των ανασφάλιστων. Η προσπάθεια εντοπισμού τους αποκάλυψε σειρά άλλων θεμάτων. Οφειλές τελών κυκλοφορίας επί σειρά ετών, χρήση παράνομων πινακίδων, και σειρά άλλων ζητημάτων πάνε «πακέτο» με του α

Σε μια μεγάλη πληγή εξελίσσεται για τους αρμόδιους το θέμα των ανασφάλιστων. Η προσπάθεια εντοπισμού τους αποκάλυψε σειρά άλλων θεμάτων. Οφειλές τελών κυκλοφορίας επί σειρά ετών, χρήση παράνομων πινακίδων, και σειρά άλλων ζητημάτων πάνε «πακέτο» με τους ανασφάλιστους γεγονός που δυσκολεύει περαιτέρω το πρόβλημα που έχουν οι υπεύθυνοι να λύσουν και χρειάζεται βαθιά διερεύνηση.

Το τοπίο θολώνει όλο και περισσότερο στην προσπάθεια ενεργοποίησης του μηχανισμού εντοπισμού των ανασφάλιστων. Έτσι αιτιολογείται και η επαναλαμβανόμενη χρονική μετατόπιση -καθυστέρηση- της αποκάλυψης των ανασφάλιστων.  

Κατά πληροφορίες, οι επίσημοι μηχανισμοί του κράτους διαπιστώνουν μεγάλα κενά, 2 και 3 ετών, στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και σαφώς οι περιπτώσεις αυτές μπορεί να είναι ανασφάλιστες ή όμως και να ασφαλίζονται εποχιακά και σε διαφορετικές εταιρείες. 

Όμως δεν μπορούν να εντοπιστούν δεδομένου ότι δεν υπάρχουν και πληρωμές τελών. Συνεπώς οδηγοί και οχήματα αναζητούνται για να διαπιστωθεί: εάν έχουν ή δεν έχουν πινακίδες, εάν πληρώνουν τέλη, και εάν έχουν ασφαλιστήριο. Συναφώς, κατά τις πληροφορίες υπάρχουν και καταγγελίες από την αγορά οι οποίες ελέγχονται,  για κυκλοφορία οχημάτων με πλαστές πινακίδες που σηματοδοτεί μια άλλη διαδικασία ελέγχου. 

Το «κουβάρι» περιπλέχθηκε τόσο που έχουν κινητοποιηθεί παράλληλοι μηχανισμοί και υπηρεσίες του κράτους και καταβάλλουν προσπάθεια να διευκρινίσουν τι ακριβώς συμβαίνει. 

Στο περιβάλλον αυτό, που σαφώς και είναι ιδιαιτέρως ρευστό, εξελίσσεται και η δημιουργία του μηχανισμού εντοπισμού των ανασφάλιστων που είναι προφανές πώς για να «στηθεί» και να εγκαινιαστεί αξιόπιστα θα πρέπει να έχουν αποκατασταθεί και τα γύρω μείζονα θέματα.

Ουσιαστικό στοιχείο της ευρείας αυτής υπόθεσης είναι πώς εάν ξεκινήσει να ενεργοποιείται  το σύστημα και να εφαρμόζεται η νομοθεσία θα σηματοδοτηθεί το άνοιγμα μιας νέας πληγής με πρόστιμα, φορο -κυνηγητό, και άλλες περιπέτειες για εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που προφανώς αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες.

 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics