Ασφαλιστές “δείχνουν” τα προβλήματα της διαμεσολάβησης

Πολλά και σημαντικά θέματα απασχολούν τη διαμεσολάβηση σε όλη τη χώρα. Τα προβλήματα είναι κοινά και παρέχουν τη δυνατότητα στους διαμεσολαβούντες με ενιαίο μέτωπο να διεκδικήσουν τη λύση τους.

Πολλά και σημαντικά θέματα απασχολούν τη διαμεσολάβηση σε όλη τη χώρα. Τα προβλήματα είναι κοινά και παρέχουν τη δυνατότητα στους διαμεσολαβούντες με ενιαίο μέτωπο να διεκδικήσουν τη λύση τους. Η συσπείρωση αποτελεί μια ευκαιρία για τον επαναπροσδιορισμό και την οριοθέτηση του επαγγέλματος. 6 εκπρόσωποι φορέων διαμεσολάβησης περιγράφουν τις συνθήκες και τους σκοπέλους που συναντούν.

 


  Άννα Τσιτσιγιάννη-Βουρούκου –  Ν. Μαγνησίας

Συνωστίζονται τα προβλήματα για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση στον νομό Μαγνησίας. Οι ασφαλιστικές εργασίες να προσκρούουν σε «αδήλωτη εργασία» σε αθέμιτο τραπεζικό ανταγωνισμό και διάφορες άλλες αιτίες που προκαλούν δυσχέρεια στους επαγγελματίες οι οποίοι όμως, έστω και με αντιξοότητες, προχωρούν. 

Σημαντικά στοιχεία δίνει στο insurance-eea η  κυρία Άννα Τσιτσιγιάννη-Βουρούκου πρόεδρος του Συνδέσμου Διαμεσολαβητών Ασφαλειών Μαγνησίας (ΣΥΔΑΜ) ο οποίος αριθμεί περίπου 90 ενεργά μέλη.

Δείτε εδώ όλη τη συνέντευξη

 


  Δημήτρης Ακουμιανάκης – Δυτική Μακεδονία

Ακροβατεί.. με τις δυσκολίες, το επάγγελμα της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στην Δυτική Μακεδονία.

Ωστόσο προοπτικές υπάρχουν αλλά υπό προϋποθέσεις ότι οι ασφαλιστές θα κινηθούν με πιο ανοικτή προσέγγιση στους πελάτες, αναφέρει, ο κ. Δημήτρης Ακουμιανάκης εκπροσωπώντας το Σωματείο Ασφαλιστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας. 

Δείτε εδώ όλη τη συνέντευξη

 


  Γιώργος Μάστακας –  Ν. Ιωαννίνων

«Αγορά με κέρδη για τους ασφαλιστές, που βλάπτεται από αντιεπαγγελματισμό συνεργαζόμενων κλάδων όπως οι πραγματογνώμονες, και δεν την στηρίζουν οι ασφαλιστικές εταιρείες με απόδειξη την παταγώδη αποτυχία του  agency, o νομός Ιωαννίνων, υπόσχεται λαμπρό μέλλον στην ιδιωτική ασφάλιση.

Προϋπόθεση, να ενεργοποιηθούν οι εταιρείες και να αποκαταστήσουν ατέλειες που κρατούν την παραγωγή χαμηλά», αναφέρει ο κ. Γιώργος Μάστακας, ταμίας της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Νομού Ιωαννίνων.

Δείτε εδώ όλη τη συνέντευξη

 


  Μωυσής Μανουάχ – Ν. Λάρισας

Σε ανοικτό πόλεμο με τις τράπεζες καθώς και τους μαύρους κωδικούς βρίσκονται οι ασφαλιστές του Νομού Λάρισας αναφέρει ο κ. Μωυσής Μανουάχ.

Εκπροσωπώντας τον εκεί Σύλλογο Επαγγελματιών Ασφαλιστών μιλά στο insurance-eea και τονίζει πως η επιθυμία για ασφάλιση βρίσκεται σε άνοδο, αλλά ο επαγγελματισμός βάλλεται εκ των συνθηκών.  Όμως τα προβλήματα διογκώνονται.

Δείτε εδώ όλη τη συνέντευξη

 


  Στέλιος Τσακίρης – Ν. Ηρακλείου Κρήτης

«Γερνάει» το δυναμικό της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης καθώς πολλοί δοκιμάζουν αλλά λίγοι μένουν στο επάγγελμα το οποίο έχει καλό μέλλον αλλά διάγει δύσκολο παρόν.

Ο ασφαλιστής συναντά δυσκολίες και από τον τραπεζικό αθέμιτο ανταγωνισμό, τις direct πωλήσεις, τις υποτιμολογήσεις, τη μείωση των αμοιβών, τους μαύρους κωδικούς και άλλα, αναφέρει ο κ. Στέλιος Τσακίρης πρόεδρος του Συλλόγου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ηρακλείου.

Δείτε εδώ όλη τη συνέντευξη

 


  Κώστας Ροδινός – Ν. Ρεθύμνου

Τριγμούς περνά το επάγγελμα του ασφαλιστή στο Ρέθυμνο εξαιτίας φαινομένων και γεγονότων που βλάπτουν την ιδιωτική ασφάλιση.

Ωστόσο, «ανοίγουν ασφαλιστικά γραφεία και οι προοπτικές για τον κλάδο είναι σημαντικές, γι’ αυτό και χρειάζεται να καλλιεργηθεί επαγγελματισμός» αναφέρει ο κ. Κώστας Ροδινός, πρόεδρος του Συνδέσμου Ρεθύμνιων Ασφαλιστών που αριθμεί σχεδόν 120 μέλη.

Δείτε εδώ όλη τη συνέντευξη

 

 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics