Ασφαλιστές δύο ταχυτήτων λόγω προσωπικών δεδομένων

Διαμαρτυρίες για άνιση αντιμετώπιση και άδικες διακρίσεις μεταξύ ασφαλιστικών διαμεσολαβούντων και τραπεζοϋπαλλήλων που πουλάνε ασφάλειες, έχει προκαλέσει η επίκληση των «προσωπικών δεδομένων» ως αιτιολογία μη δημοσιοποίησης των ονομάτων των πιστοποιημ

Διαμαρτυρίες για άνιση αντιμετώπιση και  άδικες διακρίσεις μεταξύ ασφαλιστικών διαμεσολαβούντων  και  τραπεζοϋπαλλήλων που πουλάνε ασφάλειες, έχει προκαλέσει η επίκληση των «προσωπικών δεδομένων» ως αιτιολογία μη δημοσιοποίησης των ονομάτων των πιστοποιημένων τραπεζικών. 

Μετά από την αποκάλυψη του insurance-eea ότι  αρμόδιοι φορείς επιδιώκουν να έλθει στο φώς της δημοσιότητας ο κατάλογος των πιστοποιημένων στελεχών των τραπεζών ώστε να τηρούνται τα όσα πρέπει κατά τον νόμο να διέπουν την ασφαλιστική πώληση, αρμόδιοι της αγοράς ιδιωτικής ασφάλισης επικοινώνησαν με το insurance-eea. Επισήμαναν ότι πράγματι για λόγους ενημέρωσης των καταναλωτών πελατών των τραπεζών και διαφάνειας πρέπει και οι πιστοποιημένοι τραπεζοϋπαλληλοι να μπορούν να εντοπιστούν από τους καταναλωτές.

Όπως τονίζεται αρμοδίως "θέμα προσωπικών δεδομένων στην δημοσιοποίηση των πιστοποιημένων Τραπεζικών δεν τίθεται , γιατί θα ίσχυε και στην δημοσιοποίηση των στοιχείων ασφαλιστικών διαμεσολαβούντων που είναι αναρτημένα στο σχετικό μητρώο του Επιμελητηρίου και εντοπίζονται από κάθε ενδιαφερόμενο."

Στο πλαίσιο αυτό εντείνεται το αίτημα να έλθουν στο φώς τα ονόματα των τραπεζοϋπαλλήλων που πουλάνε ασφάλειες όπως είναι δημοσιοποιημένα και τα ονόματα των ασφαλιστικών διαμεσολαβούντων που επίσης προωθούν ασφαλιστικά προϊόντα.

Όπως έχουμε αναφέρει  και στο παρελθόν κατά τις εκτιμήσεις οι πιστοποιημένοι τραπεζοϋπαλληλοι ανέρχονται από πρόχειρους υπολογισμούς ακόμα και σε περίπου 6 χιλιάδες άτομα. Και αυτές οι περιπτώσεις μόνο, έχουν το δικαίωμα ενημέρωσης καταναλωτών  για ασφαλιστικά προϊόντα.

 

 

 

 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics