«Ασφαλιστήρια με ιστορία και καλλιτεχνική αξία» στο Χώρο Τέχνης «ΣΤΟArt ΚΟΡΑΗ» της Εθνικής Ασφαλιστικής

Την έκθεση που έγινε στο Χώρο Τέχνης «ΣΤΟArt ΚΟΡΑΗ» της Εθνικής Ασφαλιστικής από 11 έως και 13 Νοεμβρίου επισκέφθηκε, πέραν των ασφαλιστών και πληθώρα άλλων ενδιαφερόμενων πολιτών.

Του Γιάννη Βερμισσώ.


Μια πτυχή πολιτισμού. Μια διαφορετική εικόνα της ασφαλιστικής αγοράς. Κυρίως όμως, η κοινωνική διάσταση της εξέλιξής της, όπως αυτή αποτυπώνεται σε ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο, αναδείχθηκε μέσα από την έκθεση της ιδιωτικής συλλογής του εκδότη κ. Ευ. Σπύρου με τίτλο «ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΞΙΑ».

Την έκθεση που έγινε στο Χώρο Τέχνης «ΣΤΟArt ΚΟΡΑΗ» της Εθνικής Ασφαλιστικής από 11 έως και 13 Νοεμβρίου επισκέφθηκε, πέραν των ασφαλιστών και πληθώρα άλλων ενδιαφερόμενων πολιτών. Τα εκθέματα δείχνουν την επίδραση που είχε ο χρόνος στην γραφή, στην εικόνα, ακόμα και στο περιεχόμενο των ασφαλιστηρίων συμβολαίων. Αναδεικνύεται εμφανώς η σταδιακή μετάβαση από την καλλιτεχνία στη σημερινή τυποποιημένη σύνθετη εικόνα των συμβολαίων, η οποία σαφώς πλαισιώνεται και με άλλα ουσιώδη στοιχεία του περιεχομένου τους.

Με αφορμή αυτή τη διαφορετική εκδήλωση που αφορούσε την ασφαλιστική αγορά ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου αναφέρει στο Insurance-eea:

«Μέσα από τη συλλογή του κ. Σπύρου διαπιστώνουμε τη διαχρονική αξία της ασφάλισης, την εικαστική εξέλιξη της γραφής των συμβολαίων και φυσικά βλέπουμε την ιστορία της αγοράς μας, γραμμένη με άλλο σημειολογικό τρόπο. Χαιρετίζω την πρωτοβουλία και τον πρωτοποριακό της χαρακτήρα. Προσθέτει ένα ακόμα στοιχείο στην πολυετή παρουσία και διαδρομή του κ. Σπύρου στον Κλαδικό Τύπο και στη συμβολή που έχει στη σφαιρική ενημέρωση της ασφαλιστικής αγοράς».

Να σημειωθεί ότι η έκθεση είχε Ασφαλιστήρια Συμβόλαια που εκδόθηκαν από το 1860 μέχρι και το 1960, με καλλιτεχνική, ιστορική και ασφαλιστική αξία. Ο επισκέπτης της έκθεσης είχε την ευκαιρία να διακρίνει το στενό δεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης με τη σύγχρονη ελληνική οικονομική ιστορία, αλλά και τη συμβολή της στην ανάπτυξη της χώρας και στην προστασία του πληθυσμού σε πολύ δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, όπως παραδείγματος χάριν στην περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Κατά τα εγκαίνια της έκθεσης όπου παραβρέθηκε η πλειονότητα των στελεχών των εταιρειών και των θεσμικών φορέων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής κ. Σπύρος Μαυρόγαλος, επισήμανε πώς στόχος της Διοίκησης της εταιρείας είναι η «ΣΤΟArt ΚΟΡΑΗ» να αποτελέσει τόπο συγκέντρωσης της καλλιτεχνικής δημιουργίας της Αθήνας. Σε συνδυασμό με τον χώρο Ιστορικής Μνήμης στο ίδιο κτίριο, η Εθνική Ασφαλιστική βάζει τη δική της ιδιαίτερη πνευματική σφραγίδα στην ιστορία του τόπου. Από την πλευρά του ο εκδότης κ. Ευάγγελος Σπύρου, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην «παρουσία» της Εθνικής Ασφαλιστικής σε όλα τα μεγάλα γεγονότα και ευχαρίστησε τους ανθρώπους της εταιρίας για την στήριξη που προσέφεραν στην έκθεση.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics