Ασφάλιστρα «μιας ημέρας», με δόσεις και διακανονισμούς

Του Γιάννη Βερμισσώ.

Του Γιάννη Βερμισσώ.


Δικαιώνονται σήμερα αυτοί που προνοητικά-προφητικά κινήθηκαν με τα ασφάλιστρα του «μήνα» και ακολούθησαν με μεγάλη χρονική διαφορά αυτοί με τα ασφάλιστρα βάσει χιλιομέτρων.

Τα ασφαλιστικά συμβόλαια εισέρχονται και αυτά στην δύσκολη περίοδο της ανέχειας. Θα υπαχθούν –ενδεχομένως- και αυτά για ευνόητους λόγους στην λογική των διακανονισμών.

Γιατί; Διότι αυτό το κλίμα διαμορφώνεται.

Μπορεί να φαίνεται εξωπραγματικό και όμως αναφύεται μια νέα ανάγκη: οι καταναλωτές μπορεί να θέλουν να ασφαλιστούν για κάτι, για λίγο, για μια περίοδο διότι πιστεύουν στην ιδιωτική ασφάλιση αλλά δε μπορούν να την αγοράσουν.

Πόσο άραγε απέχουμε από τα ασφάλιστρα «μιας ημέρας» στο αυτοκίνητο ή κάποιων ημερών για ένα ταξίδι; Πόσο απέχουμε από τα ασφάλιστρα Ζωής για συγκεκριμένες παθήσεις; 

Μήπως κυοφορούνται συνθήκες που θα οδηγήσουν σε ένα «φιλετάρισμα» της ασφάλισης που οδηγεί στην απόλυτα στοχευμένη ασφαλιστική κάλυψη η οποία θα είναι και φθηνότερη της γενικής η οποία τιμολογεί ένα πλήρες πακέτο;  

Διότι πράγματι οι πολίτες της Ελλάδας χάνουν σταδιακά την αδιαφορία απέναντι στο χρήμα. Όλα αρχίζουν να υπολογίζονται και να αναπτύσσεται και η κουλτούρα της «διευκόλυνσης». Χρειάζονται διευκολύνσεις οικονομικές και ποσοτικές για να ασφαλιστούν.

Αδυνατούν να πληρώσουν αλλά θέλουν να καλυφθούν. Και σε αυτή τη λογική μπορεί να υπάρξουν προτάσεις εάν και εφόσον υπάρχει αντίστοιχο πλαίσιο.  Μη ξεχνάμε ότι κάπως έτσι έγινε η μετάβαση από τα ισόβια «βαριά» και ακριβά συμβόλαια Υγείας, στα ευέλικτα και φθηνότερα ετήσια.

Διαφορετικά η επιλογή για τους μη έχοντες οδηγεί στους ανασφάλιστους και τους απέχοντες από την ιδέα να αποκτήσουν ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο για να καλύψουν την υγεία τους ή την περιουσία τους. 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics