Αχ. Καρανατσίδης: Νέες προοπτικές σε επαγγελματίες και αγορά

Εργασίες σε νέα και καινοτόμα ασφαλιστικά πεδία που «υπόσχονται» υψηλές επαγγελματικές αποδόσεις στον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, καθώς και ευοίωνες προοπτικές για το μέλλον της ασφάλισης γενικότερα, διαπιστώνει ο Διευθυντής του γραφείου της Me

Εργασίες σε νέα και καινοτόμα ασφαλιστικά πεδία που «υπόσχονται» υψηλές επαγγελματικές αποδόσεις στον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, καθώς και ευοίωνες προοπτικές για το μέλλον της ασφάλισης γενικότερα, διαπιστώνει ο Διευθυντής του γραφείου της Mega Brokers Βορείου Ελλάδος κ. Αχιλλέας Καρανατσίδης.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των οποίων γίνεται αποδέκτης από τους 24 νομούς της χώρας που υπάγονται στο γραφείο της Βορείου Ελλάδος και στους οποίους η εταιρεία κατέχει μεγάλο μερίδιο αγοράς με περισσότερους από 250 συνεργάτες, παρουσιάζεται μεγάλο και ζωηρό ενδιαφέρον για την ιδιωτική ασφάλιση.

Όπως επισημαίνει ο κ. Καρανατσίδης, οι προοπτικές της αγοράς είναι θετικές και αντίστοιχες μπορεί να είναι και οι ασφαλιστικές εργασίες. Στο πλαίσιο αυτό και το γραφείο, αναπτύσσει συνεργασίες και διευρύνει το δυναμικό του σε ασφαλιστικούς συμβούλους, πράκτορες και μεσίτες ασφαλίσεων, καθημερινά. 

Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Καρανατσίδη αποτελεί στρατηγική επιλογή της διοίκησης της εταιρείας να παρακινούνται οι συνεργάτες, να δώσουν βάρος και σε λιγότερο «δημοφιλή» ασφαλιστικά προγράμματα όπως είναι οι αστικές ευθύνες επαγγελματιών, οι ταξιδιωτικές ασφαλίσεις, η ασφάλιση για τη «ρύπανση περιβάλλοντος» κ.α. τα οποία μπορεί να αποτελέσουν σημαντικό πυρήνα παραγωγής νέων εργασιών.

 Όσον αφορά την ζήτηση των ασφαλιστικών προγραμμάτων, στις γενικές ασφάλειες, αναφέρει, ότι υπάρχει μια διαρκής σταθερή ανοδική πορεία ενώ ειδικά στον κλάδο Ζωής και Υγείας καταγράφεται ραγδαία αυξανόμενο ενδιαφέρον το οποίο και εστιάζει στα νοσοκομειακά κυρίως προγράμματα. 

Οι «τάσεις» αυτές αποτυπώνονται και στα παραγωγικά αποτελέσματα των εργασιών του Γραφείου της Βορείου Ελλάδος το οποίο ετησίως τα τελευταία χρόνια,  καταγράφει αύξηση 20%-25% σε καθαρά ασφάλιστρα.  

Τις αυξανόμενες επιδόσεις παραγωγής ασφαλιστικών εργασιών ο κ. Καρανατσίδης τις συσχετίζει και με τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες και δικαιολογεί πώς εν μέσω δυσκολιών στο κοινωνικό-οικονομικό περιβάλλον η Mega Brokers κινείται σταθερά ανοδικά.

Υποστηρίζει ότι οι επιπτώσεις της κρίσης αποτυπώνονται στην πτώση του μέσου ασφαλίστρου και όχι στον όγκο των εργασιών. Δηλαδή, τονίζει,  πώς σε απόλυτους αριθμούς πωλούνται περισσότερα ασφαλιστήρια συμβόλαια και ο αριθμός τους αυξάνεται συνολικά αλλά την ίδια ώρα πέφτει σταδιακά το μέσο ασφάλιστρο και συνεπώς αυτό έχει αντίκτυπο στα εισοδηματικά αποτελέσματα των εργασιών.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Σχετικά με την δομή της αγοράς, ο κ. Καρανατσίδης  διαπιστώνει πώς «ξεκίνησαν οι συνενώσεις ασφαλιστικών γραφείων», και θεωρεί ότι η εξέλιξη αυτή θα λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα, γεγονός που θα σηματοδοτήσει την αρχή για την εξέλιξη του ασφαλιστικού κλάδου σε ένα πιο υγιές σχήμα που θα συμμετέχουν πλήρως ενημερωμένοι και άρτια καταρτισμένοι ασφαλιστικοί σύμβουλοι.

Πιστεύει ότι κινείται προς της σωστή κατεύθυνση και είναι θετική η όλη αυτή ενοποίηση, διότι θα πυροδοτήσει την ανάπτυξη νέας δυναμικής στην ασφαλιστική αγορά. Ακόμα επισημαίνει ότι

«υπάρχουν περιπτώσεις που ασφαλιστές ενδιαφέρονται να εργαστούν “in house” σε μεγάλα γραφεία διατηρώντας την ανεξαρτησία τους»

αποκτώντας την σχέση των μισθωτών εγκαταλείποντας το ελεύθερο και δυσβάσταχτο οικονομικά επάγγελμα.

Μάλιστα, αυτό το θεωρεί και ως μια διέξοδο όσων σήμερα δυσκολεύονται αλλά ενδιαφέρονται πραγματικά να μείνουν στο επάγγελμα και να το αναπτύξουν. Αναφέρει ότι «είναι μια σημαντική επιλογή καθώς μπορούν οι επαγγελματίες αυτοί να προοδεύσουν παραγωγικά, να λειτουργήσουν χωρίς τις ευθύνες του ελεύθερου επαγγέλματος, αλλά και ταυτόχρονα να παρουσιάσουν υψηλές επιδόσεις στην εργασίας τους».

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics