CSR Hellas: Να αποσυρθεί το Εθνικό Σχέδιο Στρατηγικής για ΕΚΕ και Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα»

CSR Hellas: Να αποσυρθεί το Εθνικό Σχέδιο Στρατηγικής για ΕΚΕ και Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα»

Του Γιάννη Βερμισσώ


Την απόσυρση του Σχεδίου Εθνικής Στρατηγικής για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και τον επανασχεδιασμό του βάσει των Οδηγιών της ΕΕ και την αξιοποίηση των προτάσεων των επιχειρήσεων, ζητεί το CSR HELLAS.

Την πρόταση αυτή διατύπωσαν εκπροσωπώντας το CSR η πρόεδρος κυρία Μ. Αλεξίου και η  γενική γραμματέας κ. Αλ. Πάλλη. 

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποίησαν ενημέρωσαν για την αιφνιδιαστική και σε λάθος βάση πρωτοβουλία της κυβέρνησης να θέσει σε διαβούλευση ένα εθνικό σχέδιο που στερείται βασικών αρχών της ΕΚΕ και απέχει από τα έως σήμερα πλαίσια που είχαν καθοριστεί από ευρύτατο διάλογο μεταξύ συναρμόδιων φορέων. Εστίασαν στην απουσία πληροφόρησης ων επιχειρήσεων για τις υποχρεώσεις του σχετικά με την ΕΚΕ και τις ολέθριες συνέπειες που περιλαμβάνουν ελέγχους, πρόστιμα και ευθύνες χωρίς να έχει προϋπάρξει στοιχειώδης ενημέρωση.

Τόνισαν ότι θα πρέπει να καταρτιστεί ένα Εθνικό Σχέδιο που θα περιλαμβάνει τις προτάσεις των επιχειρήσεων, θα είναι «φιλικό», και θα αναπτυχθεί σε βάση ενίσχυση των επιχειρήσεων και όχι τιμωρίας.

Το σημερινό Εθνικό Σχέδιο τόνισε, η κυρία Αλεξίου «αγνοεί τη διεθνή πραγματικότητα, επιβάλλει κυρώσεις και πρόστιμα και δε συνάδει με το πλαίσιο που είχαμε έως πρότινος και μέσα από μακρύ διάλογο οριοθετήσει».

Στην ίδια κατεύθυνση η κυρία Πάλλη και ως μέλος του ΔΣ του ΕΒΕΑ  ανέφερε ότι «το Σχέδιο που παρουσιάστηκε στη διαβούλευση αγνοεί τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις οι οποίες αποδίδουν κοινωνικό μέρισμα και σαφώς θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται σε κάθε Εθνικό Σχέδιο και σε κάθε σχεδιασμό για την οικονομία. Η ΕΚΕ είναι στρατηγική για τις επιχειρήσεις και αποτελεί μέρος της ανάπτυξης, και υπό αυτό το πρίσμα θα πρέπει να γίνεται ο οποιοσδήποτε σχεδιασμός».

Συμπερασματικά, προέκυψε από τη ενημέρωση που προέβησαν οι  εκπρόσωποι του CSR Hellas αγωνιώντας για την προοπτική του τομέα, ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να εκκινήσει ένα πραγματικό διάλογο για την ΕΚΕ και το πώς αυτή θα αποτυπωθεί σε ένα Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο που θα έχει ουσιαστικό θετικό αποτέλεσμα και θα σηματοδοτήσει το αποτύπωμα των όσων η ΕΚΕ περιλαμβάνει στο σύνολο της αγοράς και σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων και σε κάθε οικονομικό μέγεθος επιχείρησης.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics