Δ. Τσεσμετζόγλου: Οι business συνεχίζονται και με Brexit

Του Γιάννη Βερμισσώ.

Του Γιάννη Βερμισσώ.


Οι μπίζνες με την Αγγλία δεν κλονίζονται από το Brexit και θα συνεχιστούν, ενώ  και όσοι βρίσκονται και δραστηριοποιούνται στην χώρα θα το αναδείξουν και ως  πλεονέκτημα αναφέρει ο CEO της MATRIX  κ. Δ. Τσεσμετζόγλου  ο οποίος είναι καθησυχαστικός για τις εξελίξεις.

Με αφορμή το brexit μιλήσαμε μαζί του και το πρώτο πράγμα  που μας είπε ήταν πώς «η αγορά θα ισορροπήσει από οποιονδήποτε κλυδωνισμό που μπορεί να καταγράφεται στην αρχή». Άποψή του είναι πώς δεν υπάρχει λόγος πανικού και βιαστικών σκέψεων και κινήσεων.

Εύστοχα  σχολιάζει  πώς η Ευρώπη βρήκε τους Lloyds και θα τους ξαναβρεί.

Ακόμα τονίζει ότι  οι κορυφαίες δραστηριότητες της χώρας, τα Brands, οι  παγκοσμίου εμβέλειας επιχειρήσεις είναι φυσικό ότι θα βρουν διεξόδους, θα συνεχίσουν  και  τίποτα δε μπορεί να ανακόψει την ανάπτυξή τους και τον ρόλο που έχουν κατακτήσει  στην αγορά.   Γι΄αυτό και επισημαίνει πώς « δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Είμαι βέβαιος πώς θα βρεθεί ένας καλύτερος τρόπος επαφής και επικοινωνίας. Θα δοθούν νέες ευκαιρίες και θα εξευρεθούν νέες διαδικασίες προς όφελος της ανάπτυξης των εργασιών».

Αναφερόμενος στην MATRIX που ως  μοναδική ελληνική μεσιτική Broker at Lloyd’s, βρίσκεται στν Ελλάδα αλλά και σε άλλες αγορές, αναφέρει ότι η δρατσηριοποίηση της εταιρείας στο Λονδίνο θα αποτελέσει,  όπως και για κάθε άλλη εταιρεία, πλεονέκτημα και για καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους πελάτες αλλά και για ευρύτερες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Επίσης αναφορικά με το Brexit  και την επίδρασή του στις επιχειρήσεις,  εκτιμά πώς μπορεί να συμβεί το αντίθετο από αυτό που σήμερα –ως πρώτη άποψη αναφέρεται- και αφορά την φυγή δραστηριότήτων.  

Δηλαδή, πιστεύει ο κ. Τσεσμετζόγλου ότι μπορεί να αποτελέσει αφορμή για είσοδο και εγκατάσταση επιχειρηματικών ομίλων και να σηματοδοτήσει μια διαφορετική ανάπτυξη, με άλλους όρους, από αυτό που συνέβαινε έως σήμερα.

Καταλήγοντας αναφέρει στο insurance-eea  ότι η στο επόμενο διάστημα θα γίνουν πράγματα και θα υπάρχουν εξελίξεις προκειμένου να λειτουργήσει το νέο πλαίσιο που δημιουργείται.

Να σημειωθεί ότι η η ΜΑΤRIX, διαθέτει πέντε (5) γραφεία σε πέντε χώρες (Αθήνα, Λονδίνο, Λευκωσία, Κωνσταντινούπολη, Γιοχάνεσμπουργκ).  Επίσης, έχει και  μία θυγατρική με αντικείμενο τις ναυτασφαλίσεις – την MIRB MARINE BROKERS.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics