Δείτε ποιοι συμμετέχουν στη συγκέντρωση 8/11

Επιμελητήρια και συλλογικοί φορείς εκπροσώπησης διαμεσολαβούντων από όλη τη χώρα δηλώνουν τη συμμετοχή τους στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα γίνουν πανελλαδικά την επόμενη Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016.


ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ-

ΤΟ ΕΕΘ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ

 

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και η Επιτροπή Ασφαλιστικών και Τραπεζικών Υποθέσεων θα συμμετέχει ενεργά στην πανελλαδική δράση της ερχόμενης Τρίτης με τον συμβολικό αποκλεισμό Τραπεζών και ενημέρωσης των καταναλωτών και χαιρετίζει θερμά την πρωτοβουλία της Ένωσης Ασφαλιστικών- Διαμεσολαβητών Ελλάδας (ΕΑΔΕ) και των Πανελλήνιων Συνδέσμων Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης για τη διοργάνωση της.

Επίσης, εκφράζει την ικανοποίηση του γιατί η εν λόγω δράση αποτελεί συνέχεια της πρωτοβουλίας του ΕΕΘ και της αρμόδιας επιτροπής του για θέματα Ασφαλιστικών και Τραπεζικών Υποθέσεων.

Το ΕΕΘ στηρίζει το δίκαιο αγώνα των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και θα συμβάλει σε αυτόν με την κινητοποίηση των μελών του.

Η παράσταση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016, στις 11 π.μ., έξω από το υποκατάστημα της Alpha Bank, πλησίον του Ναού Αγίας Σοφίας.


 

 
Το Διοικητικό συμβούλιο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κατά την συνεδρίασή του της 31/10/2016, συζήτησε μεταξύ άλλων θεμάτων και την σχεδιαζόμενη κινητοποίηση της Ε.Α.Δ.Ε. (Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος), για το πρόβλημα των πρακτικών προώθησης ασφαλιστηρίων συμβολαίων από τις Τράπεζες και αποφάσισε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος.
 
ΨΗΦΙΣΜΑ
 
Το Δ.Σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, αφού έλαβε υπόψη το από 26/10/2016 Κείμενο / Δελτίο Τύπου της Ε.Α.Δ.Ε., σύμφωνα με το οποίο:
 
«Οι όλο και περισσότερο προκλητικές πρακτικές των Τραπεζικών Ιδρυμάτων κατά την διαδικασία προώθησης ασφαλιστηρίων συμβολαίων, και ο τρόπος έκφρασής τους, που είναι εκβιαστικός, επιθετικός και αθέμιτος, ευτελίζουν την αξία του θεσμού της ασφάλισης και θίγουν τα συμφέροντα των καταναλωτών-ασφαλισμένων.
 
Ταυτόχρονα πλήττουν καίρια το θεσμό της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης και τους χιλιάδες Επαγγελματίες της, μιας και τους ανταγωνίζονται με όρους που καταστρατηγούν κάθε έννοια υγιούς ανταγωνισμού.
 
Ήδη και παρά την παρέμβαση της ΤτΕ με ειδική εγκύκλιο, έχουν υπερβεί κάθε όριο και προωθούν ασφαλιστικά προϊόντα ως εκβιαστικά παρακολουθήματα των τραπεζικών εργασιών τους.
 
Η ΕΑΔΕ, η Ένωση των Πανελλήνιων Συνδέσμων της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης διοργανώνει σε όλη την Ελλάδα συμβολικές παραστάσεις διαμαρτυρίας μπροστά από Τραπεζικά Ιδρύματα, με στόχο την εκ νέου ανάδειξη των αθέμιτων πρακτικών που χρησιμοποιούνται από τα Τραπεζικά Ιδρύματα και ταυτόχρονα την  ενημέρωση του κοινού για το δικαίωμά του να επιλέγει ελεύθερα και χωρίς παρεμπόδιση Ασφαλιστική εταιρία και Ασφαλιστικό διαμεσολαβητή, εξασφαλίζοντας έτσι την καλύτερη ασφαλιστική κάλυψη με το χαμηλότερο δυνατό κόστος».
 
αποφασίζει να συμπαρασταθεί στην Ε.Α.Δ.Ε. και καλεί τα μέλη του που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, να λάβουν μέρος μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας και ενημέρωσης του κοινού, δηλαδή των καταναλωτών, που θα γίνει και στον Πειραιά στις 8 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί, μπροστά στο κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην οδό Γούναρη.
 
Πειραιάς 02/11/2016                                                                    Από το Ε.Ε.Π.

 

Η Λευκάδα θα συμμετέχει στη συμβολική διαμαρτυρία.

Yποκατάστημα Πειραιώς Γολέμη 5-7.

8 Νοεμβρίου ώρα 11:00

 

Με εκτίμηση

 

Χαλικιά Μάρθα

Επιμελητήριο Λευκάδας

Γολέμη 5-7, 31100 Λευκάδα

τηλ 2645022686 φαξ 2645021274

 


 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΑΘΕΜΙΤΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ BANCASSURANCE

ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

ΤΡΙΤΗ 8/11 ΚΑΙ ΩΡΑ 11.00
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΚΟΡΑΗ – ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΑΘΗΝΑ 

Αγαπητοί συνάδελφοι ,

Την Τρίτη 8/11 και ωρα 11.00 θα πραγματοποιηθεί απο την ΕΑΔΕ στην Αθήνα και ταυτοχρονα ,σχεδον σε όλες τις πόλεις της Ελλλάδος απο τα αντίστοιχα σωματεία και επιμελητήρια ,συγκέντρωση για την καταγγελία των αθέμιτων πρακτικών των τραπεζών 

Καταγγέλλουμε την ολοένα και πιο προκλητική παρέμβαση των Τραπεζών στην υποχρέωση ασφάλισης των πελατών μέσω των Εταιρειών επιλογής τους και την στέρηση της ελεύθερης επιλογής Εταιρείας και Ασφαλιστικού Συμβούλου.

Καλούμε όλους τους Συναδέλφους να λάβουν μέρος δυναμικά στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας την Τρίτη 8/11/2016 και ώρα 11:00΄ στον Πεζόδρομο της Κοραή, μπροστά από την Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Συνάδελφοι ας μη λείψει κανείς.
Μας αφορά όλους ! ! !

– ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ  ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ.

– ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΑΣ

 

 

 

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

 

 

Αγαπητέ Καταναλωτή – Ασφαλισμένε

Η ασφάλιση της Περιουσίας σου, της Επιχείρησής σου ή της Υγείας σου είναι μια πολύ σημαντική και δύσκολη διαδικασία που απαιτεί εξειδικευμένη συμβουλή και πρέπει να δίνεται μόνο από τον ανάλογο Επαγγελματία.
Τα Τραπεζικά Ιδρύματα προωθούν συχνά μέσω υπαλλήλων τους ασφαλιστήρια συμβόλαια Ασφαλιστικών Εταιριών με τις οποίες συμβάλλονται. Οι υπάλληλοι αυτοί οφείλουν να κατέχουν ειδικό πιστοποιητικό γνώσεων.

Ζήτησέ το !

Τα Τραπεζικά Ιδρύματα δεν δικαιούνται να προωθούν ασφαλιστήρια συμβόλαια, ως προϋπόθεση για την πραγματοποίηση κάποιας άλλης αναγκαίας για εσένα τραπεζικής συναλλαγής.

Στην περίπτωση που δανειακή σου σύμβαση επιβάλλει την ασφάλιση, τότε δικαιούσαι να αναζητήσεις όποια Ασφαλιστική Εταιρία επιθυμείς μέσω όποιου Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή επιλέξεις, αναζητώντας προς το συμφέρον σου τις καλύτερες καλύψεις με την καλύτερη δυνατή τιμή.
Τα Τραπεζικά Ιδρύματα δεν έχουν κανένα δικαίωμα να απορρίψουν τα ασφαλιστήρια που τους παραδίδεις, όπως δεν έχουν και κανένα δικαίωμα να χρεώνουν έξοδα για την μελέτη τους, όπως καταχρηστικά κάνουν.

Εάν απορρίψουν ασφαλιστήριό σου ζήτησέ τους έγγραφη αιτιολόγηση.

Κατάγγειλε στην Τράπεζα της Ελλάδος και στην Γεν. Γραμματεία Καταναλωτή κάθε αθέμιτη και πιεστική πρακτική που χρησιμοποιούν.

Τα Τραπεζικά Ιδρύματα δεν δικαιούνται να επιβάλουν ως προϋπόθεση για καμία τραπεζική συναλλαγή, την επιλογή της Ασφαλιστικής Εταιρίας που συνεργάζονται.

Όταν συμβαίνει αυτό αρνήσου το και κατάγγειλέ το !

Τα Τραπεζικά Ιδρύματα δεν δικαιούνται να χρησιμοποιούν την πρόσβαση που διαθέτουν στον τραπεζικό λογαριασμό σου καθώς και την γνώση του υπολοίπου του λογαριασμού σου, για να προωθούν ασφαλιστήρια συμβόλαια αποταμίευσης ή επένδυσης, χωρίς να έχουν έγγραφη συγκατάθεση για την χρήση αυτής της πληροφορίας.
Όταν τα Τραπεζικά Ιδρύματα προωθούν ασφαλιστήρια συμβόλαια, εκτελούν διαφορετική εργασία από την τραπεζική τους λειτουργία.

Εκτελούν την εργασία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, χωρίς αυτή να αποτελεί το βασικό τους γνωστικό αντικείμενο και στερούν την εργασία από τον Ασφαλιστή σου, που είναι ο μόνος που θα σου εξασφαλίσει το καλύτερο πρόγραμμα ασφάλισης με το οικονομικότερο κόστος.

Και το κυριότερο !!

Δεν θα σου γυρίσει την πλάτη τη στιγμή που θα τον χρειασθείς. Θα είναι πλάι σου και θα διεκδικεί την δίκαιη απαίτηση μαζί σου.

ΕΝΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

 

 


 

 
Ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων στηρίζει και συμμετέχει στην πανελλαδική παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνει η Ε.Α.Δ.Ε. ενάντια στις αθέμιτες τραπεζικές πρακτικές κατά την πώληση ασφαλιστικών προϊόντων.
 
Είναι καιρός να σταματήσει η προσέγγιση πελατών στα γκισέ των τραπεζών που καλούνται να ασφαλίσουν ζωή, περιουσία και αυτοκίνητο στις συνεργαζόμενες  ασφαλιστικές με δέλεαρ την ευνοϊκή αντιμετώπιση του συναλλασσόμενου στα τραπεζικά του προϊόντα.
 
Ο ασφαλιστής έχει και δικαιώματα εκτός από ολοένα αυξανόμενες υποχρεώσεις. Δικαιώματα που πρέπει να γίνουν σεβαστά από όλους.
 
Καλούμε την Τρίτη 8 Νοέμβρη στις 11 το πρωί όλους τους Χανιώτες ασφαλιστές στη συμβολή των οδών Χατζημιχάλη Γιάνναρη και Χάληδων σε μία δυναμική  συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
 
Να προστατέψουμε μαζί τον Χανιώτη ασφαλιστή και ασφαλισμένο.
 
 
                                                                Με Τιμή,
                                                    Για το Δ.Σ. του Σ.Α.Δ.Χ.
 
                  Ο Πρόεδρος                                                        Ο Γενικός Γραμματέας
 
 
             Δημήτρης Σκιτζής                                                    Δημήτρης Μουντάκης
                (κ) 6945813229                                                            (κ) 6974949600
 

 
ΠΑΝΕΥΒΟΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Κάλεσμα των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν. Ευβοίας στην Πανελλήνια Διαμαρτυρία για το πρόβλημα των πρακτικών προώθησης ασφαλιστηρίων συμβολαίων από τις Τράπεζες
 
Οι όλο και περισσότερο προκλητικές  πρακτικές των Τραπεζικών Ιδρυμάτων κατά την διαδικασία προώθησης ασφαλιστηρίων συμβολαίων,  και ο τρόπος έκφρασής τους, που είναι εκβιαστικός, επιθετικός και αθέμιτος, ευτελίζουν την αξία του θεσμού της ασφάλισης και θίγουν τα συμφέροντα των καταναλωτών-ασφαλισμένων.
Ταυτόχρονα πλήττουν καίρια το θεσμό της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης και τους χιλιάδες Επαγγελματίες της, μιας και τους ανταγωνίζονται με όρους που καταστρατηγούν κάθε έννοια υγιούς ανταγωνισμού.
 
Ήδη, και παρά την παρέμβαση της ΤτΕ με ειδική εγκύκλιο, έχουν υπερβεί κάθε όριο και προωθούν ασφαλιστικά προϊόντα ως εκβιαστικά παρακολουθήματα των τραπεζικών εργασιών τους. 
 
Η ΕΑΔΕ, η Ένωση των Πανελλήνιων Συνδέσμων της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης,  σε συνεργασία με τους τοπικούς Συνδέσμους εκπροσώπησης των Διαμεσολαβούντων και με την υποστήριξη των Επιμελητηρίων της Χώρας, διοργανώνει σε όλη την Ελλάδα συμβολικές παραστάσεις διαμαρτυρίας μπροστά από Τραπεζικά Ιδρύματα, με στόχο την εκ νέου ανάδειξη των αθέμιτων πρακτικών που χρησιμοποιούνται από τα Τραπεζικά Ιδρύματα και ταυτόχρονα την ενημέρωση του κοινού για το δικαίωμά του να επιλέγει ελεύθερα και χωρίς παρεμπόδιση Ασφαλιστική εταιρία και Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή, εξασφαλίζοντας έτσι την καλύτερη ασφαλιστική κάλυψη με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.   Καλούμε όλους τους Συναδέλφους να λάβουν μέρος μαζικά στις   παραστάσεις  διαμαρτυρίας και ενημέρωσης του κοινού, δηλαδή  των πελατών -καταναλωτών μας.  
 
Οι  κατά τόπους παραστάσεις διαμαρτυρίας αλλά και ενημέρωσης Καταναλωτών θα γίνουν μπροστά σε ένα Τραπεζικό Ίδρυμα που θα επιλεγεί  ανά πόλη, την Τρίτη 8/11 και ώρα 11 π.μ.   Οφείλουμε  όλοι να δώσουμε το παρόν, για την ύπαρξη την προστασία και την αξιοπρέπεια του επαγγέλματός μας.
 
 
Ο Πανευβοϊκός Σύνδεσμος Ασφαλιστικών διαμεσολαβητών θα πραγματοποιήσει την διαμαρτυρία έξω από το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας επί της οδού Ελ. Βενιζέλου. Σημείο συνάντησης έξω από το Επιμελητήριο Ευβοίας Τρίτη 8/11/2016 ώρα:10:30.
Η Παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη. Κανένας αγώνας δεν κερδίζεται δίχως μάχη. Το πρόβλημα μας αγγίζει όλους.
         
 
Η Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ του Πανευβοικού Συνδέσμου Ασφαλιστικών διαμεσολαβητών
 

 
 
Αγαπητοί συνάδελφοι,
 
σας ενημερώνουμε ότι το υποκατάστημα τραπέζης που έχουμε επιλέξει είναι 
της Eurobank (217) με διεύθυνση Μεγ.Αλεξάνδρου 9 , Κεντρική Πλατεία Λάρισας.
 
Με εκτίμηση,
 
Μανουάχ Μωυσής
 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ

ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

‘’ Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΄’

    Το Σωματείο Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Δυτ.Μακεδονίας συμμετέχει στην Πανελλαδική παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις τραπεζικές τακτικές, οι οποίες καταλύοντας κάθε έννοια υγιούς ανταγωνισμού προωθούν ασφαλιστικά προϊόντα από τα γκισέ τους.

    Έφτασε η ώρα να σταματήσουν την προσέγγιση πελατών, πουλώντας ασφαλιστικά προϊόντα με αντάλλαγμα την δήθεν καλύτερη αντιμετώπισή στις τραπεζικές τους ανάγκες.

   Πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό απ όλους ότι και ασφαλιστές έχουν και αυτοί  εκτός από συνεχώς αυξανόμενες υποχρεώσεις και δικαιώματα ως επαγγελματίες.

   Καλούμε όλα τα Μέλη του Σωματείου να στηρίξουν την προσπάθεια λαμβάνοντας μέρος στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 8 Νοεμβρίου στις 11:00 στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης (ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ)

 

 

Με τιμή

Για το Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Η   ΓΕΝΙΚΗ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΚΟΥΜΙΑΝΑΚΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                              ΛΙΟΥΛΙΑ  ΒΑΙΑ

 


 

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

8/11/16 ώρα 11:00΄ π.μ.

ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΚΟΡΑΗ – ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΑΘΗΝΑ

 

Η  ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ συμμετέχει στην Συγκέντρωση της ΕΑΔΕ για την καταγγελία των αθέμιτων πρακτικών των Τραπεζών και τον ευτελισμό του θεσμού της ασφάλισης.

 

Καταγγέλλουμε την ολοένα και πιο προκλητική παρέμβαση των Τραπεζών στην υποχρέωση ασφάλισης των πελατών μέσω των Εταιρειών επιλογής τους και την στέρηση της ελεύθερης επιλογής Εταιρείας και Ασφαλιστή.

 

Καλούμε όλους τους Συναδέλφους να λάβουν μέρος δυναμικά στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας την Τρίτη 8/11/2016 και ώρα 11:00΄ στον Πεζόδρομο της Κοραή, μπροστά από την Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

 

Συνάδελφοι ας μη λείψει κανείς.

Μας αφορά όλους ! ! !

 

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΑΣ

 

 

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΜΑΣ

 

 

 Το Δ.Σ. της ΕΕΑΕ


 

 


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΤΡΙΤΗ  8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016   ώρα 11:00 π.μ.

ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΚΟΡΑΗ – ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΑΘΗΝΑ

       

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο Σύλλογος Ασφαλιστικών Πρακτόρων Νομού Αττικής στηρίζει και συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Ε.Α.Δ.Ε. ενάντια στις αθέμιτες πρακτικές των τραπεζών κατά την πώληση ασφαλιστικών προϊόντων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν δυναμικά το παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Πεζόδρομο της Κοραή έξω από την Τράπεζα Πειραιώς για την προστασία και την αξιοπρέπεια του επαγγέλματός μας.

     

      Τα μέλη του Δ.Σ.

 


 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics