Δυσχέρεια στις επενδύσεις δείχνει έρευνα της ΤτΕ σχετικά με τα capital controls

Ανέκοψαν τις επενδύσεις και τον ρυθμό υλοποίησής τους τα capital control όπως φαίνεται σε έρευνα της ΤτΕ που δείχνει ότι το 34% των επιχειρήσεων περιόρισαν τα επενδυτικά τους σχέδια και το 23% τα ανέβαλε.

Ανέκοψαν τις επενδύσεις και τον ρυθμό υλοποίησής τους τα capital control όπως φαίνεται σε έρευνα της ΤτΕ που δείχνει ότι το 34% των επιχειρήσεων περιόρισαν τα επενδυτικά τους σχέδια και το 23% τα ανέβαλε. Οσο για τις μικρές επιχειρήσεις το 16% εγκατέλειψε κάθε σχέδιο.

Οι περιορισμοί στην ανάληψη μετρητών και στη μεταφορά κεφαλαίων, καθώς και για τη χαλάρωση αυτών, αποτυπώνονται σε έρευνα που πραγματοποίησε για λογαριασμό της ΤτΕ η εταιρία συμβούλων Alvarez & Marsal Ελλάς (A&M). Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2017, σε συνέχεια της κατάρτισης από τις ελληνικές αρχές του οδικού χάρτη για τη χαλάρωση των περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και στη μεταφορά κεφαλαίων, που δόθηκε στη δημοσιότητα το Μάιο του 2017. 

Σκοπός της έρευνας είναι να αποτυπώσει τις απόψεις και τις εκτιμήσεις φυσικών και νομικών προσώπων για τον αντίκτυπο των περιορισμών, τόσο στα ίδια όσο και στην οικονομία, για τις συνέπειες που προσδοκούν ότι θα έχει η σταδιακή χαλάρωσή τους και για άλλα συναφή θέματα. 

Τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας και η αναλυτική παρουσίαση των κύριων αποτελεσμάτων της βρίσκονται εδώ:

 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics