ΕΙΑΣ: Σεμινάριο φορολογικής αντιμετώπισης ασφαλιστικών διαμεσολαβητών

Εισαγωγή στις νέες καταστάσεις φερεγγυότητας

Φορολογική αντιμετώπιση ασφαλιστικών διαμεσολαβητών & εισαγωγή στις νέες καταστάσεις φερεγγυότητας

Το Σεμινάριο είναι διάρκειας πέντε (5) εκπαιδευτικών ωρών και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Ιουνίου 2017, 16:00 – 20:15.
 
Εισηγητής του Σεμιναρίου είναι ο κ. Γιάννης Χαβρουζάς, Ειδικευμένος Σύμβουλος επί φορολογικών θεμάτων και Υπεύθυνος φορολογικών, λογιστηρίων, προγραμματισμού και χρηματοοικονομικής πληροφόρησης του Ομίλου Interamerican.
 
Η Θεματολογία Σεμιναρίου περιλαμβάνει κατ΄ελάχιστο:
  • Παρουσίαση επερχόμενων αλλαγών στην φορολογία εισοδήματος και άλλων σχετικών νομοθεσιών
  • Βασικές αρχές τήρησης βιβλίων σύμφωνα με τα ΕΛΠ
  • Έκπτωση δαπανών και προσδιορισμός φορολογητέου εισοδήματος (μεθοδολογία και τεκμηρίωση)
  • Φορολόγηση Ομαδικών συνταξιοδοτικών Ασφαλιστηρίων συμβολαίων (οφέλη και περιορισμοί)
  • Φορολόγηση ασφαλίσματος ατομικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής και U/L
  • Άλλες περιοχές ενδιαφέροντος όπως π.χ. «παροχές σε είδος», φορολογία ασφαλιστικών επιχειρήσεων (γενικές αρχές που διαφέρουν από άλλες εμπορικές επιχειρήσεις)
  • Εισαγωγή και παρουσίαση των σημαντικότερων θεμάτων στις Εκθέσεις Φερεγγυότητας και Χρηματοοικονομικής Κατάστασης των Ασφαλιστικών Εταιριών ως νέα υποχρέωση δημοσίευσης με το εποπτικό πλαίσιο Φερεγγυότητα ΙΙ (SolvencyII).
 
Σκοπός του Σεμιναρίου είναι:
 
να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες για τα ισχύοντα σήμερα στη Φορολογική Νομοθεσία, τις αλλαγές που επέρχονται, να γίνει  αντιληπτό το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα πρέπει να λειτουργούν όλοι οι επαγγελματίες, ώστε να μη διατρέχουν φορολογικούς κινδύνους, αλλά και να ενημερωθούν για τις επιλογές που θα τους δώσουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους. Επίσης να παρουσιαστούν οι φορολογικές διαστάσεις και τα οφέλη των διαφόρων ασφαλιστικών επιλογών για φυσικά και νομικά πρόσωπα ως εργαλεία πώλησης.
 
Το Σεμινάριο απευθύνεται:
 
σε Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές όλων των κατηγοριών (πράκτορες, μεσίτες ασφαλίσεων, ασφαλιστικούς συμβούλους, συντονιστές), σε στελέχη ασφαλιστικών επιχειρήσεων και γενικότερα σε όλους όσους ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις φορολογικές τους γνώσεις και να γνωρίσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. 
 
Αιτήσεις Συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017.
 
Κόστος Συμμετοχής στο Σεμινάριο:
  • 60€ για τα μέλη του Ε.Ι.Α.Σ. και
  • 70€ για τα μη μέλη.
Για τις Εταιρίες που θα έχουν πολλαπλή συμμετοχή (τρία ή περισσότερα άτομα) σε αυτό το Σεμινάριο, το κόστος διαμορφώνεται σε 50€ για τις εταιρίες-μέλη του ΕΙΑΣ και σε 60€ για τις εταιρίες-μη μέλη του ΕΙΑΣ.
 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics