Εκδήλωση Σ.Ε.Α.ΔΙ.Δ.Ε

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018, η Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα «Νέος κανονισμός 2016/679 (Ε.Ε) για τη Διαχείριση Προσωπικών Δεδομένων G.D.P.R. & Οδηγία για την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση I.D.D. για ασφαλιστικά γραφεία» που

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018, η Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα «Νέος κανονισμός 2016/679 (Ε.Ε) για τη Διαχείριση Προσωπικών Δεδομένων G.D.P.R. & Οδηγία για την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση I.D.D. για ασφαλιστικά γραφεία» που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Δυτικής Ελλάδος ( Σ.Ε.Α.ΔΙ.Δ.Ε ) , στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο . Στην Εκδήλωση συμμετείχαν μέλη του Σ.Ε.Α.ΔΙ.Δ.Ε, στελέχη επιχειρήσεων καθώς και επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής .

Ο Νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός GDPR (General Data Protection Regulation) 2016/679 ψηφίσθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 16 Απριλίου 2016 και από τις 25 Μαΐου 2018 , εφαρμόζεται ως νομοθέτημα αμέσου εφαρμογής από όλες τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Κανονισμός ρυθμίζει τα δικαιώματα των φυσικών προσώπων σχετικά με τα προσωπικά τους δεδομένα ( Συλλογή , Επεξεργασία , Πρόσβαση κλπ ).

Το θέμα του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού ( G.D.P.R. ), ήδη απασχολεί επιχειρήσεις και οργανισμούς και η εφαρμογή του είναι σημαντική, τόσο λόγω των υψηλών απαιτήσεων και δυσκολιών που παρουσιάζει κατά την εφαρμογή του, όσο και λόγω των υψηλών προστίμων που προβλέπεται σε περίπτωση παραβίασης του. Στην εκδήλωση αναλύθηκαν όλα τα θέματα που προκύπτουν από την υποχρέωση των επιχειρήσεων και οργανισμών να εναρμονισθούν με τις απαιτήσεις του νέου κανονισμού ( G.D.P.R. ) όσο και των σημαντικών αλλαγών που θα επιφέρει η εφαρμογή της νέας οδηγίας για την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση ( I.D.D. ) στην ασφαλιστική αγορά και τις συναλλαγές του κοινού με τις Ασφαλιστικές Εταιρίες και τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές.

Το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων ήταν έντονο και αποτυπώθηκε μέσω του μεγάλου αριθμού των ερωτήσεων που απηύθυναν στους εισηγητές . Εισηγητές στην εκδήλωση ήταν : • Για τον κανονισμό G.D.P.R o κ. Τσελεμπάνης Βασίλειος, Διευθυντής Νομικού Τμήματος DAS Hellas • Για την οδηγία I.D.D η κ. Χαμπάκη Μυρτώ, Υπεύθυνη για τα Διεθνή Porjects Ομίλου ARAG & Solvency II.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics