Εκδήλωση του Σ.Ε.Σ.Α.Ε. για την παρουσίαση του Κώδικα Επαγγελματικής Ηθικής και Δεοντολογίας Μελών του Σ.Ε.Σ.Α.Ε.

Με μεγάλη επιτυχία και υψηλή προσέλευση στελεχών ασφαλιστικών εταιριών, εκπροσώπων φορέων της Ασφαλιστικής Αγοράς, ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, συνεργατών, εκπροσώπων του κλαδικού Τύπου και φίλων του Συνδέσμου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση...

Με μεγάλη επιτυχία και υψηλή προσέλευση στελεχών ασφαλιστικών εταιριών, εκπροσώπων φορέων της Ασφαλιστικής Αγοράς, ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, συνεργατών, εκπροσώπων του κλαδικού Τύπου και φίλων του Συνδέσμου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Κώδικα Επαγγελματικής Ηθικής και Δεοντολογίας Μελών του Σ.Ε.Σ.Α.Ε.  

Ο κ. Ερρίκος Μοάτσος, Πρόεδρος του Σ.Ε.Σ.Α.Ε. εξέφρασε την αισιοδοξία του, ώστε  ο Κώδικας να βοηθήσει τα Μέλη του Συνδέσμου να κάνουν πάντα σωστές επιλογές και να επηρεάζουν θετικά την Αγορά αλλά και την κοινωνία.

Ο κ. Ι. Βασιλάτος, Γενικός Γραμματέας του Σ.Ε.Σ.Α.Ε. και Πρόεδρος της Επιτροπής Βέλτιστων Πρακτικών παρουσίασε τους λόγους για τους οποίους η Επιτροπή ασχολήθηκε με τη σύνταξη του Κώδικα, ιδιαίτερα μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του κύκλου εκδηλώσεων για τη Διαφάνεια, τη σύνταξη του νέου Καταστατικού του Συνδέσμου και την έμφαση που δίνεται στη δεοντολογική συμπεριφορά στο δύσκολο κοινωνικό και οικονομικό σημερινό περιβάλλον.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η κα Ιωάννα Σεληνιωτάκη, Διευθύντρια της Δ.Ε.Ι.Α., η  οποία απηύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους και εξήρε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Συνδέσμου.

Η κα Μαργαρίτα Γκολφινοπούλου, Μέλος του Δ.Σ. & Μέλος της Επιτροπής Βέλτιστων Πρακτικών ανέλυσε το περιεχόμενο και τους άξονες του Κώδικα, η αποδοχή του οποίου αποσκοπεί  :

  • στην ενίσχυση του κλίματος εμπιστοσύνης και της αμοιβαίας δέσμευσης
  • στην καθιέρωση του Κώδικα ως απαραίτητου συστατικού της επαγγελματικής συγκρότησης του στελέχους της ασφαλιστικής αγοράς, όπως η κατάρτιση και η εμπειρία.
  • στην εξασφάλιση της ευρείας συναίνεσης για τον ενδεδειγμένο τρόπο συμπεριφοράς των στελεχών.
  • στην προαγωγή του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης.

Τις απόψεις τους στη συγκεκριμένη ενότητα κατέθεσαν :

  • Ο Πατέρας Βασίλειος Θερμός – Κληρικός, Ψυχολόγος
  • Ο κ. Ιωάννης Παλαιολόγος – Δημοσιογράφος της Εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»
  • Η κα Μαρία Καζαμία – Δικηγόρος.

Τη συζήτηση συντόνισε ο κ. Νότης Βαγιακάκος, Μέλος της Επιτροπής Βέλτιστων Πρακτικών του Σ.Ε.Σ.Α.Ε. Από την ανάπτυξη και συζήτηση του θέματος από τους προσκεκλημένους προέκυψαν οι ακόλουθες διαπιστώσεις και επισημάνσεις :

  • Η αγορά μας έχει πληθώρα κανόνων για πολλά θέματα αλλά η ποιότητα του αποτελέσματος εξασφαλίζεται μόνο όταν ολοκληρωμένες προσωπικότητες ενστερνίζονται τις Αξίες και τις Αρχές που διέπουν τοις κανόνες. 
  • Ο Κώδικας λοιπόν μπορεί να λειτουργήσει σαν πυξίδα και όλοι πρέπει να συμβάλουμε στην γνήσια αποδοχή των κανόνων, η οποία καταξιώνει το άτομο ως υπεύθυνο πολίτη. 
  • Προφανώς η συμπεριφορά κάθε Μέλους πρέπει να βασίζεται στις ίδιες Αξίες στην επαγγελματική και στην προσωπική ζωή.
  • Ο Κώδικας περιγράφει επαρκώς τις Αξίες μας, οι οποίες είναι οι συγκεκριμένες και δεν χωρούν εκπτώσεις ή «εναλλακτικές».
  • Πρακτικές από άλλους επαγγελματικούς χώρους μας δείχνουν ότι η συστηματική και επαναλαμβανόμενη ενημέρωση και εκπαίδευση των μελών του Συνδέσμου στις επιμέρους προβλέψεις του Κώδικα θα καθορίσει το εύρος και την επιτυχία αποδοχής και εφαρμογής των σχετικών Αρχών και κανόνων. 

Την εκδήλωση αυτή υποστήριξαν οι Εταιρίες “CARPENTER TURNER”, ως Πλατινένιος Χορηγός,  “INTER PARTNER ASSISTANCE” & “MATRIX Brokers S.A.”, ως Χρυσοί Χορηγοί. 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics