Εξελίξεις θετικές στην ΕΘΝΙΚΗ ασφαλιστική

Μέσα στην εβδομάδα οι εκπρόσωποι του Ομίλου ΕΤΕ θα διαπραγματευτούν σε άλλη βάση την πώληση της ΕΘΝΙΚΗΣ ασφαλιστικής και θα εστιάσουν στο τίμημα. Η συγκυρία στην οικονομία αποτελεί διαπραγματευτικό πλεονέκτημα. Και αυτό είναι ένα θετικό στοιχείο για

Μέσα στην εβδομάδα  οι εκπρόσωποι του Ομίλου ΕΤΕ θα διαπραγματευτούν σε άλλη βάση την  πώληση της ΕΘΝΙΚΗΣ ασφαλιστικής  και θα εστιάσουν στο τίμημα. Η  συγκυρία στην οικονομία αποτελεί διαπραγματευτικό πλεονέκτημα.  Και αυτό είναι ένα θετικό στοιχείο για την ασφαλιστική. Το ποσό πώλησής της μπορεί να διαμορφωθεί σε υψηλότερα επίπεδα.

Η συνάντηση –συζήτηση μεταξύ των υποψηφίων αγοραστών και των εκπροσώπων της Τράπεζας θα αποτελέσει ένα καθοριστικό βήμα για τη συνέχεια και τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το  πρόσφατο επίτευγμα της οικονομίας –πλεόνασμα-  αποτελεί την καλύτερη εξέλιξη για να διαμορφωθεί ένα τίμημα που θα αντιστοιχεί στην πραγματική αξία της ασφαλιστικής.  Σε αυτή την κατεύθυνση θα γίνει και η διαπραγμάτευση με τους υποψηφίους, απαλλαγμένη από το στίγμα της απαξιωμένης ελληνικής οικονομίας. 

Αρμόδιες πηγές τονίζουν στο insurance-eea  ότι μπορεί να διαμορφωθεί ένα αντικειμενικό και πιο «δίκαιο  και υψηλό τίμημα για την εταιρεία και οι αγοραστές –επενδυτές πράγματι να δώσουν αυτό που αντιστοιχεί στα μεγέθη της εταιρείας και να σβήσει η υφιστάμενη εντύπωση ότι θα πουληθεί φθηνά.  Και σε αυτό, δηλαδή την υψηλή και συμφέρουσα τιμή πώλησης  θα συμβάλλει η προσέγγιση που θα επιχειρηθεί από τους ανθρώπους της ΕΤΕ.

Βέβαια ένα τίμημα υψηλότερο από αυτό που προσδοκούσαν οι επενδυτές, θα αναιρέσει και το στοιχείο της επενδυτικής ευκαιρίας, οπότε θα δημιουργήσει άλλες δυναμικές και για τις δύο πλευρές.

Έτσι αναμένεται να δοθεί βάση και στο ποιοτικό κριτήριο που σημαίνει ότι θα ξεκινήσει μια αντίστοιχη προσπάθεια με παραμετρικά στοιχεία που θα αφορούν τους επενδυτές και την ασφαλιστική.  Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης θα εξεταστούν λεπτομερώς όλα όσα αφορούν τους υποψήφιους αγοραστές.

Ήδη, λέγεται ότι έχουν συγκεντρωθεί ενδιαφέροντα στοιχεία για την εταιρική δομή των επενδυτών και την ευρύτερη παρουσία-δράση τους στην παγκόσμια αγορά, κάτι που θα εξεταστεί λεπτομερώς. Οι  προθέσεις  των αρμοδίων τοποθετούν την ολοκλήρωση της πώλησης εντός του Μαΐου, κάτι που όπως φαίνεται, για να επιτευχθεί θα πρέπει να γίνουν με διαδικασίες εξπρές οι ανάλογες κινήσεις.  

Πάντως, το τοπίο θα ξεκαθαρίσει ακόμη περισσότερο και θα φανεί το πώς τα διεθνή fund βλέπουν τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics