Επικρατεί πανικός με τα ανασφάλιστα

Του Γιάννη Βερμισσώ.

Του Γιάννη Βερμισσώ.


Σίγουρα κάθε αρχή είναι και δύσκολη. Έτσι συμβαίνει και με τα ανασφάλιστα, όπου για διάφορους λόγους στην 1η δοκιμή έγιναν και λάθη.

Αυτό προκάλεσε πανικό.  Κάποιες περιπτώσεις, -χιλιάδες- πολιτών μπήκαν σε περιπέτεια να αποδείξουν ότι δεν πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο.

Έτρεξαν, διαμαρτυρήθηκαν, ανέδειξαν τα λάθη που έγιναν και τελικά φοβήθηκε το σύστημα… Δηλαδή το μέτρο- ο νόμος-  που επί 4 έτη δεν εφαρμόστηκε, τώρα που προχώρησε, λόγω λαθών «μαζεύτηκε»…και πάλι.

Έτσι και αποφασίστηκε να «χαριστούν» όλα και να δοθεί ευκαιρία σε όλους τους ανασφάλιστους να τακτοποιήσουν το θέμα τους έως τις 14 Ιουλίου.

Και όσοι πλήρωσαν; Ατυχώς για μια ακόμη φορά και οι συνεπείς -ασυνεπείς (διότι ήταν ανασφάλιστοι) βρέθηκαν μπλεγμένοι. Αυτοί έδωσαν το πρόστιμο και τώρα περιμένουν να το πάρουν πίσω. 

Μέσα από αυτή την παλινωδία αναδείχθηκε και πάλι το μεγαλείο. Το γνωστό μεγαλείο όπου η ασυνέπεια επιβραβεύεται.

Όμως δε θα πρέπει να σταθούμε σε αυτό. Οφείλουμε να σταθούμε στην πρωτοβουλία εξάλειψης του φαινομένου των ανασφάλιστων. Πρέπει η διαδικασία να προχωρήσει. Χρειάζεται να είναι όλοι ασφαλισμένοι. Δε μπορεί να υπάρχουν δύο κατηγορίες πολιτών από επιλογή ..

Τι να πούμε; απλά λίγο ακόμα ο νόμος θα μείνει ανεφάρμοστος επιβραβεύοντας διαχρονικά την ασυνέπεια..

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics