Επιμορφωτική Διάλεξη για το Ασφαλιστικό και τις Συντάξεις στις 29 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Γιώργος Ρωμανιάς μιλά και συμβουλεύει για ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ- Εξελίξεις, Παροχές, Κίνδυνοι και Προοπτικές την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 15:30 – 17:30 στο εκπαιδευτικό κέντρο του ΕΙΑΣ.

Ο Γιώργος Ρωμανιάς μιλά και συμβουλεύει για
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ- Εξελίξεις, Παροχές, Κίνδυνοι και Προοπτικές
την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 15:30 – 17:30 στο εκπαιδευτικό κέντρο του ΕΙΑΣ. 

Περιγραφή και Θεματολογία

Ήταν το έτος 1985 όταν, για πρώτη φορά, ο ισολογισμός της Κοινωνικής Ασφάλισης αποδείχθηκε ελλειμματικός, κατά 69 δισεκατομμύρια δραχμές της εποχής.  Έκτοτε, το βάρος του ελλείμματος μεγάλωσε κατέστη δυσβάσταχτο και σε συνδυασμό με τη δημογραφική γήρανση του πληθυσμού μας, αλλά και την εξαιρετικά μεγάλη ανεργία, είναι πλέον δυσθεώρητο, πολύ επικίνδυνο και δύσκολα διαχειρίσιμο.  Οι παρενέργειες και οι επιπτώσεις αυτής της ζοφερής κατάστασης, είναι γνωστές και εμφανείς. Κατάρρευση των συντάξεων, αισθητή αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και αδυναμία του όλου συστήματος να ανταποκριθεί από μόνο του στις υποχρεώσεις του. 

• Ποια είναι η πραγματική κατάσταση του συστήματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σήμερα;

• Τι μας παρέχει το σύστημα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σήμερα, μετά τις αλλαγές που έχουν επέλθει;

• Τι προβλέπεται να λάβομε από το σύστημα όταν συνταξιοδοτηθούμε;

• Πώς πρέπει να διαχειρισθούμε το συνταξιοδοτικό μας μέλλον, υπό το πρίσμα αυτών των εξελίξεων;

• Ποιες προτάσεις πολιτικής μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση;

• Πως πρέπει η Ιδιωτική Ασφάλιση να κινηθεί, υπό το φως των νεοδιαμορφωνόμενων τάσεων;

Ο κος Γιώργος Ρωμανιάς απαντά κατά τρόπο τεκμηριωμένο και εμπεριστατωμένο στα προαναφερόμενα ερωτήματα ενώ μας ενημερώνει χρηστικά και ουσιαστικά, επί θεμάτων που μας ενδιαφέρουν, εν σχέσει με το συνταξιοδοτικό μας μέλλον και τις παροχές που μας αναλογούν.

Σε ποιους απευθύνεται

Η Επιμορφωτική Διάλεξη απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν άρτια «εικόνα» του νέου ασφαλιστικού περιβάλλοντος και, περισσότερο, του συνταξιοδοτικού του σκέλους.  Σε όλους όσοι επιθυμούν να γνωρίζουν τις συνταξιοδοτικές παροχές, που τους αναλογούν. Ειδικότερα, η διάλεξη απευθύνεται σε στελέχη και υπαλλήλους των Κλάδων Ασφαλίσεων Ζωής και Υγείας των Ασφαλιστικών Εταιρειών, που επιθυμούν να διευρύνουν και να εξειδικεύσουν την τεχνογνωσία τους, προς όφελος της δουλειάς τους, των εργασιακών απαιτήσεων και των ενδιαφερόντων τους.  Επίσης, σε Στελέχη Πωλήσεων, Εκπαίδευσης, Marketing, Product Development, Αναλογιστικού Τομέως και Ομαδικών Ασφαλίσεων.

Ακόμη, πολύ σημαντικό, σε Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές όλων των βαθμίδων που επιθυμούν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες πωλήσεων συνταξιοδοτικών προϊόντων και Ασφαλίσεων Ζωής και Υγείας, κατά τρόπο συστηματικό και με «όχημα» την απόκτηση υψηλής τεχνογνωσίας και εμπεριστατωμένης επιχειρηματολογίας.

Στόχοι Επιμορφωτικής Διάλεξης

Η Επιμορφωτική Διάλεξη έχει τους ακόλουθους κύριους στόχους:

α. Την κατανόηση του πλαισίου οργάνωσης και λειτουργία της Κοινωνικής Ασφάλισης

β. Την επισήμανση που έχουν επέλθει σε αυτό, κατά τα τελευταία χρόνια.

γ. Την κατανόηση των ασφαλιστικών παροχών και ιδίως των συνταξιοδοτικών παροχών όπως αυτές έχουν πλέον διαμορφωθεί και μας αφορούν.

δ. Την κατανόηση των προβλεπόμενων νέων αλλαγών και τις επιπτώσεις τους στο συνταξιοδοτικό μας μέλλον.

ε. Τη διαμόρφωση της κατάλληλης προσωπικής μας συνταξιοδοτικής στρατηγικής, εν μέσω την εξελίξεων και δυσκολιών.

Στο περιθώριο της διάλεξης ο κος Γιώργος Ρωμανιάς θα απαντήσει σε ερωτήματα του κοινού.

Ομιλητής Επιμορφωτικής Διάλεξης

Ομιλητής είναι ο κος Γιώργος Ρωμανιάς, Εμπειρογνώμων των Κοινωνικών Ασφαλίσεων, άριστος γνώστης του Συνταξιοδοτικού Συστήματος, διαχρονικός μελετητής του Ασφαλιστικού Ζητήματος, διατελέσας Πρόεδρος Ασφαλιστικών Ταμείων και Εκπρόσωπος  της Χώρας μας σε πλειάδα Διεθνών Ασφαλιστικών Forum με Ανώτατες και Μεταπτυχιακές Σπουδές Οικονομικών και Νομικών Επιστημών, στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Κόστος Συμμετοχής

• Μέλη ΕΙΑΣ €50 

• Μη μέλη ΕΙΑΣ €70

Πολλαπλές συμμετοχές (άνω των τριών) Μελών ΕΙΑΣ, €35 ανά συμμετοχή και

Πολλαπλές συμμετοχές (άνω των τριών) μη Μελών ΕΙΑΣ, €50 ανά συμμετοχή.

Αιτήσεις Συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017. Η ανωτέρω Επιμορφωτική Διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο εκπαιδευτικό κέντρο του ΕΙΑΣ (Λ. Συγγρού 106, 5ος όροφος).

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics