Εταιρείες και ιδέες «εκκολάπτονται» στην ιδιωτική ασφάλιση

Του Γιάννη Βερμισσώ Με νέες ιδέες και ευέλικτες διαδικασίες, νέες εταιρείες «εκκολάπτονται» στην ιδιωτική ασφάλιση και θα επιχειρήσουν να τοποθετηθούν στην αγορά. Διεκδικούν νέο ρόλο και προοπτικές.

Του Γιάννη Βερμισσώ

Με νέες ιδέες και ευέλικτες διαδικασίες,  νέες εταιρείες  «εκκολάπτονται»  στην ιδιωτική ασφάλιση  και θα επιχειρήσουν να τοποθετηθούν στην αγορά. Διεκδικούν νέο ρόλο και προοπτικές.  Ήδη στην ΔΕΙΑ έχουν γνωστοποιηθεί κάποια σχετικά πρότζεκτ και ζητήθηκε η  συνδρομή της .

Σύμφωνα με πληροφορίες το ενδιαφέρον που αποτυπώνεται είναι μεγάλο. Οι πληροφορίες αναφέρουν πώς γνωστοί επιχειρηματίες και  στελέχη , εξετάζουν την  λειτουργία υποκαταστημάτων νέων ασφαλιστικών εταιρειών του εξωτερικού ακόμα και την ίδρυση ασφαλιστικών εταιρειών. Οι εξελίξεις αυτές που αφορούν την μεσαίου μεγέθους επιχειρηματικότητα της ιδιωτικής ασφάλισης  αποτελούν την πραγμάτωση της « ιδέας» περί  στοχευμένης δραστηριότητας. Και πράγματι η ευόδωση των σχεδίων θα έλθει να δημιουργήσει μια νέα πρόταση: αυτή που θα δίνει- κατά τις πληροφορίες- «σπονδυλωτές»  λύσεις στους πελάτες της, με πρωτότυπα ασφαλιστικά συμβόλαια  και κυρίως πρωτότυπους –καινοτόμους- τρόπους  πληρωμής ασφαλίστρων, κάτι σημαντικό για τους πελάτες με πολυασφαλιστήρια.  Εξίσου καθοριστικό για τους πελάτες της σημερινής εποχής θα είναι και η δυνατότητα εύκολων και ευέλικτων λύσεων για την ασφάλισή τους, οι οποίες θα εισάγουν με διαφορετική αντίληψη από αυτή την έως σήμερα διαμορφωμένη. Να τονίσουμε ότι στην «κούρσα» ανάπτυξης της ιδιωτικής ασφάλισης στην ελληνική αγορά έχει ρόλο και η αγορά και οι υποδομές της Κύπρου όπου ο κλάδος –τις ιδιωτικής ασφάλισης-διαθέτει ισχυρό προφίλ και υποδομές.  Τα επιχειρηματικά πρότζεκτ που εξελίσσονται έχουν προσλαμβάνουσες (συνεργασία, τεχνογνωσία, συμμετοχές κ.α) και από ασφαλιστικές της Κύπρου.

Η νέα «τάξη πραγμάτων» δείχνει να εισάγεται ραγδαία στην αγορά και σίγουρα προμηνύει και αναταράξεις λόγω αλλαγών που θα προκαλέσει.  Και βέβαια αυτά δεν είναι άγνωστα καθώς αποτελούν «πεπατημένη» άλλων χωρών οπότε και είναι γνωστά και στην ΔΕΙΑ η οποία εγκρίνει, συνδράμει,  συμβουλεύει  και παρακολουθεί τις εξελίξεις στην παγκόσμια ιδιωτική ασφάλιση.   

Η κινητικότητα σε νέες εργασίες δεν σημαίνει ότι στις υφιστάμενες δεν υπάρχει εξέλιξη. Αντίθετα εταιρείες της αγοράς -όπως μεταφέρεται στο insurance-eea-  επιχειρούν να αναπτύξουν νέα ασφαλιστικά προϊόντα και νέους τρόπους πώλησης. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις αυτές, οι οποίες με την δράση τους σηματοδοτούν άλλες εξελίξεις  που εντοπίζονται κυρίως στον ανταγωνισμό της αγοράς, την βελτίωση των προϊόντων και -ίσως-και την διαμόρφωση των τιμολογίων.

Να επισημανθεί ότι οι μεταβολές στην αγορά και κυρίως σε μικρότερα σχήματα δραστηριοτήτων «τρέχουν» ασταμάτητα.  Στο πλαίσιο των αλλαγών που γίνονται έρχονται αλλαγές και στις ΕΠΥ. Προσφάτως στο συνέδριο του ΠΣΑΣ από τον εκπρόσωπο της Euroins ανακοινώθηκε δημοσίως ότι εξετάζεται η αλλαγή του τρόπου  λειτουργίας σε υποκατάστημα κάτι δηλαδή που πιθανόν να συμβεί δεδομένου ότι η ελληνική αγορά αποτελεί κατά γενική ομολογία μια αγορά με προοπτικές για τον κλάδο.  

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics