Eurostat: Aπό μικρές επιχειρήσεις 5 στις 10 θέσεις εργασίας

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, το 2015 η Ε.Ε. φιλοξενούσε 23,5 εκατομμύρια μικρές επιχειρήσεις (εκτός χρηματοπιστωτικού κλάδου), δηλαδή εταιρείες που απασχολούν έως 49 υπαλλήλους.

Tον καθοριστικό ρόλο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην ευρωπαϊκή οικονομία αναδεικνύουν τα στοιχεία της Eurostat. Όπως προκύπτει από τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Eurostat, που παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, το 2015 η Ε.Ε. φιλοξενούσε 23,5 εκατομμύρια μικρές επιχειρήσεις (εκτός χρηματοπιστωτικού κλάδου), δηλαδή εταιρείες που απασχολούν έως 49 υπαλλήλους.
Πρόκειται για ποσοστό 98,7% του συνόλου των εταιρειών. Οι μεσαίες επιχειρήσεις (50-249 υπάλληλοι) είναι το 1%, ενώ ποσοστό μόλις 0,2% καλύπτουν οι μεγάλες επιχειρήσεις (άνω των 250 υπαλλήλων). 
Μεταξύ των μικρών επιχειρήσεων, το 93% απασχολεί λιγότερους από δέκα εργαζόμενους. Παρόλα αυτά οι μικρές επιχειρήσεις απασχολούν σχεδόν 5 στους 10 εργαζομένους ανά την Ε.Ε. Οι μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις απασχολούν το 17% των εργαζομένων και οι μεγάλες περίπου το 1/3. 
Επιπλέον το 38% της προστιθέμενης αξίας προέρχεται μικρές επιχειρήσεις, το 19% από μεσαίες και το 44% από μεγάλες. 
Στην Ιταλία οι μικρές επιχειρήσεις στηρίζουν το 66% των θέσεων εργασίας, ενώ στην Ισπανία προσφέρουν το 59,5%. Αντιθέτως στη Βρετανία απασχολούν μόνο το 37,7% και στη Γερμανία το 42,8%, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat. 
 
Πηγή: www.naftemporiki.gr 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics