ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Κύριος Χορηγός της εκδήλωσης του Cyclades Preservation Fund στην Αθήνα

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική ως κύριος χορηγός υποστήριξε την πρώτη εκδήλωση του Cyclades Preservation Fund (CPF) στην Αθήνα, που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, με στόχο την παρουσίαση των δράσεων του CPF καθώς...

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική ως κύριος χορηγός υποστήριξε την πρώτη εκδήλωση του Cyclades Preservation Fund (CPF) στην Αθήνα, που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, με στόχο την παρουσίαση των δράσεων του CPF καθώς και τη συγκέντρωση πόρων για την υλοποίηση των σκοπών του: Επένδυση στους ανθρώπους, στη βιωσιμότητα και το φυσικό περιβάλλον των Κυκλάδων.

Το Cyclades Preservation Fund (Ταμείο για την Προστασία και Ανάδειξη του Περιβάλλοντος των Κυκλάδων) ιδρύθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, πριν ακριβώς ένα χρόνο, με στόχο την υποστήριξη των Κυκλάδων με δράσεις αλλά και πρωτοβουλίες που θα διαμορφώσουν μια νέα κουλτούρα για τη διαχείριση των φυσικών πόρων, τη βιώσιμη τοπική ανάπτυξη αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική στο πλαίσιο των χορηγικών της δραστηριοτήτων καθώς και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Νικόλαος Μακρόπουλος, λάτρης της φυσικής κληρονομιάς των Κυκλάδων, υποστηρίζει έμπρακτα το Cyclades Preservation Fund πιστεύοντας ότι οι πρωτοβουλίες αυτές και οι σκοποί που εξυπηρετούν μπορούν να έχουν ένα ισχυρό θετικό αντίκτυπο επιφέροντας σημαντικές αλλαγές στο μέλλον των Κυκλαδίτικων Νησιών της πατρίδας μας. 

Ιδρυτές της εν λόγω πρωτοβουλίας για την Ελλάδα είναι ο Ben Goldsmith (συνι-Ιδρυτής και των λοιπών Ιδρυμάτων του εξωτερικού) ο Αναστάσιος Ι. Λεβέντης και η Alice Apponyi, ενώ στην Επιτροπή Στρατηγικής και Συντονισμού του Ιδρύματος, στην οποία προεδρεύει ο κ. Λεβέντης,  έχουν προστεθεί αξιόλογοι φίλοι των Κυκλάδων, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Βασική προσέγγιση και αρχή του Cyclades Preservation Fund είναι η στήριξη και ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών, με τη συμμετοχή των οποίων διαμορφώνονται οι προτεραιότητες για το κάθε νησί και επιχειρείται άμεσο όφελος τόσο για το περιβάλλον όσο και για τη βιώσιμη οικονομία και ανάπτυξη του κάθε τόπου.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του CPF στην ιστοσελίδα του:

www.cycladespreservationfund.org

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics