Γ. Χατζηθεοδοσίου: Αγορά και οικονομία βουλιάζουν- βίντεο

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν μείωση της κατανάλωσης, ιδίως στα τρόφιμα, και αυτό γίνεται αντιληπτό με «το μεγάλο μπαμ» και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε μεγάλες αλυσίδες σουπερ μάρκετ.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν μείωση της κατανάλωσης, ιδίως στα τρόφιμα, και αυτό γίνεται αντιληπτό με «το μεγάλο μπαμ» και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε μεγάλες αλυσίδες σουπερ μάρκετ. Με αυτή την επισήμανση, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου έδωσε το στίγμα στο οποίο βρίσκεται η αγορά σήμερα.

Η παρέμβαση έγινε στην εκπομπή «ΣΚΑΪ -6», στις 11 Αυγούστου 2016, και η συζήτηση επεκτάθηκε στις συνέπειες της κρίσης η οποία επιδεινώνεται με  οικονομικές και κοινωνικές παρενέργειες.

Ο καταναλωτής, όπως τόνισε ο κ Χατζηθεοδοσίου έχει περιορίσει πολύ τις αγορές στα απολύτως απαραίτητα και με «λίστα». Αιτία η ύφεση, η έλλειψη ανάπτυξης και η υπέρογκη φορολογία που έχει στεγνώσει την αγορά και τα νοικοκυριά.

Λένε ότι έρχεται ανάπτυξη στο β΄ εξάμηνο, αλλά αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα, είναι 100% βέβαιο ότι καμία ανάπτυξη δεν θα έρθει και θα γίνουμε μάρτυρες κλεισίματος πολλών μικρών επιχειρήσεων. Αυτή η κατάσταση οδηγεί δυστυχώς και στην παραβατικότητα και στη φοροδιαφυγή, την οποία πολεμάμε, αλλά η Πολιτεία δεν λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα κατά των φοροκλεπτών. Για εκείνους τους μικρούς που κάνουν φοροδιαφυγή για να επιβιώσουν σε καμιά περίπτωση δεν την εγκρίνουμε, αλλά έτσι είναι η κατάσταση, και επιπλέον αποτελούν μόνο το 20% της φοροδιαφυγής.

Για την πάταξη της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου, όπως των τσιγάρων, και της παραβατικότητας, το κύριο πρόβλημα είναι η έλλειψη πολιτικής βούλησης.

 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics