Γ. Χατζηθεοδοσίου στον ΣΚΑΙ: Να μπει τώρα λογική σε φόρους-εισφορές

"Καμπανάκι" για τα βάρη που σηκώνουν επαγγελματίες και επιχειρηματίες και τις συνέπειες αυτών για την οικονομία "χτύπησε" για ακόμη μία φορά ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ζητώντας να μπει άμεσα μια λογική στ

"Καμπανάκι" για τα βάρη που σηκώνουν επαγγελματίες και επιχειρηματίες και τις συνέπειες αυτών για την οικονομία "χτύπησε" για ακόμη μία φορά ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ζητώντας να μπει άμεσα μια λογική στους υπέρογκους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές.
 
Σε συνέντευξή του στην εκπομπή "ΣΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ" με τον Νίκο Υποφάντη και τη Ναντίν Χαρδαλιά, την Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018, ο κ. Χατζηθεοδοσίου επισήμανε ότι περίπου το 55% των επιχειρήσεων δεν πληρώνει εισφορές, ενώ το 50% δεν πληρώνει εφορία. Αυτό, όπως εξήγησε, προκαλεί στρέβλωση και αθέμιτο ανταγωνισμό στην αγορά για όσους επιχειρηματίες είναι συνεπείς.
 
Ο πρόεδρος του ΕΕΑ προειδοποίησε ότι αν δεν μπει μια λογική στους φόρους και στις εισφορές, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να κλείνουν υγιείς επιχειρήσεις και σε πολλούς κλάδους να δημιουργούνται ολιγοπώλια.
Τόνισε, εκ νέου, την ανάγκη ενός σχεδίου για την οικονομία βασισμένου στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της και όχι στον στόχο της συλλογής συγκεκριμένων εσόδων.
 
Πυρόπληκτες επιχειρήσεις
 
Στη διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε, παράλληλα, στην τραγωδία των πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική και τις πρωτοβουλίες στήριξης των πληγέντων και ανοικοδόμησης των περιοχών. 
Το ΕΕΑ, όπως είπε, αποφάσισε να χορηγήσει, κατ' αρχήν, το ποσό των 50.000 ευρώ στις πληγείσες επιχειρήσεις, προσφέρει δωρεάν πραγματογνωμοσύνη και προτίθεται να συμβάλει επίσης στις προσπάθειες να ξαναδιαμορφωθεί η περιοχή, στη βάση ενός πολεοδομικού σχεδίου. 
 
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ:
 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics