H Κίνα ανοίγει τις επενδύσεις στις Ασφαλιστικές Εταιρείες

Της Δήμητρας Κουράση Σε μια προσπάθεια να αναπτυχθεί η θέση του ως σημαντικού παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού κόμβου, η κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τα όρια ξένης ιδιοκτησίας στις ασφαλιστικές εταιρείες στο 51% σε τρία χρόνια

Της Δήμητρας Κουράση

Σε μια προσπάθεια να αναπτυχθεί η θέση του ως σημαντικού παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού κόμβου, η κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τα όρια ξένης ιδιοκτησίας στις ασφαλιστικές εταιρείες στο 51% σε τρία χρόνια, ενώ η πλήρης ξένη ιδιοκτησία θα επιτραπεί σε πέντε χρόνια.

Προς το παρόν, οι ξένες συμμετοχές σε ασφαλιστικές επιχειρήσεις περιορίζονται στο 50% στην Κίνα και υπάρχουν 57 ξένες ασφαλιστικές εταιρείες από 16 χώρες που λειτουργούν στο έθνος.

Υπάρχει ένας μικρός αριθμός εξαιρέσεων από το ισχύον ανώτατο όριο, συμπεριλαμβανομένου του Ομίλου ΑΙΑ, το οποίο κατέχει το 100% θυγατρική εταιρεία.

Ο WesleyCui, γενικός διευθυντής της WillisTowersWatson στην Κίνα, δήλωσε στην τοπική εφημερίδα SouthChinaMorning Post ότι η απορρύθμιση θα μπορούσε να προσελκύσει επενδυτές στον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο της ασφάλισης ζωής της Κίνας.

"Για τις ασφαλιστικές εταιρείες κοινών επιχειρήσεων υπάρχει μια επικρατούσα κεφαλαλγία που προέρχεται από τη δομή συμμετοχής των 50/50 μετόχων, οδηγώντας έτσι σε απώλεια πόρων, γεγονός που εμποδίζει την εφαρμογή στρατηγικής και εύρυθμης λειτουργίας κοινής επιχείρησης στα ασφαλιστικά ", δήλωσε ο Cui.

Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών της Κίνας Zhu Guangyao ανακοίνωσε ένα όριο 20% για την ξένη ιδιοκτησία των κινεζικών τραπεζών και των εταιρειών διαχείρισης χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων.

Ο κ. Zhu έκανε την ανακοίνωση σε συνέντευξη Τύπου μια μέρα μετά την έκκληση του αμερικανικού προέδρου DonaldTrump για καλύτερη πρόσβαση στις κινεζικές αγορές κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Πεκίνο.

Ο Trump δήλωσε ότι το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών ήταν άδικο και ζήτησε μεγαλύτερη πρόσβαση στην αγορά για τις αμερικανικές εταιρείες.

Είπε ότι και οι δύο χώρες θα επωφεληθούν από ένα οικονομικό παιχνίδι που θα είναι πιο επίπεδο

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics