Η αναμονή της ΕΘΝΙΚΗΣ…..

Η εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής προχωρεί. Ωστόσο όπως αποδεικνύεται από τα γεγονότα, χρειάζεται το χρόνο της να ωριμάσει.

Η εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής προχωρεί.  Ωστόσο όπως αποδεικνύεται από τα γεγονότα,  χρειάζεται το χρόνο της να ωριμάσει. Και είναι ευνόητο αφού κάθε τέτοιου βεληνεκούς συμφωνία  γίνεται επί  του περιγράμματος οπότε και όταν σταδιακώς εξειδικεύεται απαιτεί περισσότερες λεπτομέρειες, διευκρινίσεις, έγγραφα κ.λπ. Αυτά απαιτούν στοιχεία, αποδείξεις  και προφανώς χρόνο για να εντοπιστούν, να ζητηθούν, να συγκεντρωθούν, να δοθούν και να ελεγχθούν. Η διαδρομή είναι πολύπλοκη.

Συνεπώς, η όποια καθυστέρηση, εντοπίζουν στην εξέλιξή της, αρμόδιοι με το θέμα, όπως είδαμε προσφάτως τον Σύλλογο Υπαλλήλων, μπορεί να προκαλεί αγωνία ή ανησυχία αλλά δε σημαίνει και υπαναχώρηση, ή δισταγμό ή οτιδήποτε άλλο που σηματοδοτεί κατάλυση της  συμφωνίας.

Αν θυμηθούμε και την πρόσφατη περίπτωση μεγάλης εξαγοράς θα διαπιστώσουμε ότι από την ώρα της συμφωνίας έως την ολοκλήρωσή της πέρασε πολύ μεγάλο διάστημα κατά το οποίο, διάφοροι σχετιζόμενοι δεν το δικαιολογούσαν και το ερμήνευαν ως δείγμα ακύρωσής της.

Η υπόθεση της Εθνικής κατά πληροφορίες, εξελίσσεται  και πλαισιώνεται με στοιχεία τα οποία κρίνονται αναγκαία για να ολοκληρωθούν απαραίτητες διαδικασίες που θα σηματοδοτήσουν και το πέρασμά της στο νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Η όποια βιασύνη στην ολοκλήρωσή της, μπορεί να είναι δικαιολογημένη σε ανθρώπινο επίπεδο αλλά δεν είναι δικαιολογημένη σε τεχνικές απαιτήσεις οι οποίες χρειάζονται προσοχή και τεκμηρίωση.

Οι προβλέψεις του αρχικού σχεδιασμού ενδεχομένως να ξεπερνιούνται σε κάποια σημεία, όμως δεν είναι και παράλογο. Ίσως για τους έμπειρους σε τέτοια περιπτώσεις να ήταν αναμενόμενο ότι θα συμβεί.

Περιμένοντας λοιπόν τις εξελίξεις και τις σχετικές επίσημες ανακοινώσεις των αρμοδίων για την υπόθεση, είναι δύσκολο εγχείρημα να προσπαθήσει κάποιος να δίνει ερμηνείες που πιθανόν να μην αντιστοιχούν και στην πραγματικότητα.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι σήμερα υπάρχει αναμονή με τις γνωστές συνέπειές της.

Σαφώς και η όσο το δυνατόν συντόμευση του χρόνου θα είναι θετική εξέλιξη. Όμως μέχρι τότε χρειάζεται και υπομονή και στήριξη των διαδικασιών για ένας και μοναδικό λόγο: την χωρίς νοσταλγία του παρελθόντος, απρόσκοπτη συνέχεια της Εθνικής και την περαιτέρω ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της.  

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics