Η αρνητική εμπειρία θίγει την «συνέπεια» της ασφαλιστικής αγοράς

Του Γιάννη Βερμισσώ Προσφάτως ήλθε στη δημοσιότητα, αντλημένη από τα social media, καταγγελία δικηγορικού γραφείου, η οποία αφορούσε ασφαλιστική εταιρεία.

Του Γιάννη Βερμισσώ

Προσφάτως ήλθε στη δημοσιότητα,  αντλημένη από τα social media,  καταγγελία δικηγορικού γραφείου, η οποία αφορούσε ασφαλιστική εταιρεία.

Ευτυχώς η σχετική αναφορά είχε «ονοματεπώνυμο», που σημαίνει ότι κάποιος αναλαμβάνει την ευθύνη την πράξης και των λόγων που θίγουν την ασφαλιστική βιομηχανία.

Ταυτόχρονα όμως η  καταγγελία υστερούσε σε σαφήνεια διότι δεν ανέφερε το όνομα της ασφαλιστικής, για την οποία όμως υπήρχε αναφορά σε σειρά διαπιστώσεων και παραπτωμάτων για τα οποία και το δικηγορικό γραφείο –έτσι γραφόταν από τους καταγγέλλοντες- θα προχωρήσει σε ενέργειες που προβλέπονται από τον νόμο.

Ας ξεπεραστούν όμως όλα αυτά. Και να περιμένουμε εξελίξεις.

Έως τότε όμως, οφείλουμε να σταθούμε και να αναρωτηθούμε για ένα καίριο θέμα που αφορά την υπόσταση της ασφαλιστικής αγοράς.

Λέμε λοιπόν:

1.Μπορεί οι ασφαλιστικές εταιρείες να αφήνουν περιθώρια αμφιβολιών για την λειτουργία τους,  τον ρόλο τους και τελικά την ύπαρξή τους στην αγορά και την κοινωνία;

2. Υπάρχει πιθανότητα, για την ασφαλιστική αγορά, να κινείται με τρόπο που βάζει σκέψεις σε θέματα συνέπειας;

3. Ενδέχεται να γίνονται επιλογές, πράξεις και ενέργειες που αφήνουν έστω και στο ελάχιστο την πιθανότητα να παρερμηνευθούν ή να χαρακτηριστούν ως φυσική εξέλιξη της αγοράς;

Είμαστε βέβαιοι πώς όχι.

Γι΄ αυτό και θεωρούμε ότι δε μπορεί στην ελληνική ασφαλιστική αγορά να υπάρχει μια διαφορετική άποψη και πολύ περισσότερο τακτική.

Καταλήγουμε λοιπόν πώς : δε μπορεί να υπάρχουν πρακτικές όπου αφήνουν περιθώρια στους πολίτες να έχουν άσχημη εμπειρία που χαλάει το οικοδόμημα της συνέπειας και διαταράσσει την πίστη απέναντι στην αγορά.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics