Η ασφάλιση “διακοπής λειτουργίας επιχείρησης” στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος

Η ανάπτυξη των ασφαλίσεων κινδύνων στον κυβερνοχώρο δεν έχει επιβραδυνθεί και οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα προϊόντα θα συνεχίσουν να εξελίσσονται ώστε να περιλαμβάνουν και άλλες πλευρές του κινδύνου.

Στην ασφαλιστική κάλυψη διακοπής της επιχειρηματικής δραστηριότητας φθάνει η ραγδαία ανάπτυξη της ασφάλισης κατά κινδύνων του "κυβερνοχώρου". Μάλιστα κατά τους ειδικούς τα προϊόντα ασφάλισης κινδύνων του κυβερνοχώρου θα συνεχίσουν να εξελίσσονται ώστε να περιλαμβάνουν και τις ολοένα νέες -άλλες- πλευρές του κινδύνου.
 
Ο Reid Sawyer, ανώτατο στέλεχος στην πρακτική πιστωτικών, πολιτικών και ασφαλιστικών κινδύνων της JLT, ασφαλιστικής εταιρείας με έδρα το Λονδίνο, δήλωσε ότι η επόμενη εξέλιξη της ασφάλισης στον κυβερνοχώρο θα είναι περαιτέρω βήματα στην κάλυψη των συνεπειών διακοπής της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
 
«Το επόμενο σύνορο πρόκειται να είναι το περιβάλλον των περίπλοκων πτυχών του κόστους διακοπής λειτουργίας και των πρόσθετων εξόδων που οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σε ευρύτερη έννοια» , ανέφερε ο Sawyer .
 
Πρόσθεσε ότι «Πρόκειται για το πώς ορίζουμε ή ποσοτικοποιούμε αυτόν τον μέσο χρόνο ανάκαμψης μιας επιχείρησης, έτσι ώστε να επαναλειτουργήσει πιο γρήγορα. Σε αυτό το σημείο τα προϊόντα πρέπει να εξελιχθούν – γύρω από αυτή την καταγραφή διακοπής λειτουργίας των επιχειρήσεων και της διακοπής λειτουργίας του εταιρικού τους δικτύου.»
 
Ο Sawyer σημείωσε ότι, από τη φύση της, η ασφάλιση θα είναι πάντα "λίγο πίσω από την εξέλιξη του κινδύνου" όταν πρόκειται για τις σύνθετες και συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες του κυβερνοχώρου. Ωστόσο, πρότεινε ότι η παρακολούθηση του κινδύνου και η βοήθεια των πελατών στο να αναγνωριστούν οι επόμενοι κίνδυνοι που τους απειλούν είναι κρίσιμες για τους μεσίτες.
 
«Η κάλυψη του κυβερνοχώρου ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια, καθαρά γύρω από το ιδιωτικό απόρρητο των δεδομένων, εμπλέκοντας σε μεγάλο βαθμό και την κάλυψη τρίτων κι έτσι το μίγμα αυτών των περιοχών του κινδύνου και ο εντοπισμός αυτών των τύπων ζητημάτων θα οδηγήσουν τα ασφαλιστικά εργαλεία προς τα εμπρός».
 
Ο Sawyer είπε ότι οι μεσίτες πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση για να διατηρούν τους πελάτες τους ενημερωμένους σχετικά με τις μεταβαλλόμενες ανάγκες που προκύπτουν από τους κινδύνους στον κυβερνοχώρο.
 
Όπως είπε, "Δεν είναι ανάγκη να προετοιμαστούμε για τον πόλεμο που ήδη έχει γίνει, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τον επόμενο και νομίζω ότι είναι ευθύνη του μεσίτη να βοηθήσει για να γίνει αυτό κατανοητό".
 
Μια διαφορετική αντίληψη για τον κίνδυνο είναι επίσης καθοριστική και ο Sawyer επεσήμανε ότι οι μεσίτες δεν πρέπει να εξετάζουν τον κυβερνοχώρο μονόπλευρα αλλά, δεδομένου ότι διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στις σχετικές συζητήσεις, να συμπεριλαμβάνουν ενδιαφερόμενους από διαφορετικούς οργανωτικούς κλάδους (τους διαχειριστές κινδύνων, τους επικεφαλής τμημάτων ασφαλείας των επιχειρήσεων, τα διοικητικά συμβούλια) στις συνομιλίες γύρω από τους κινδύνους στον κυβερνοχώρο με στόχο να υπάρξει ένας πολύ ευρύτερος διάλογος για τους κινδύνους αυτούς.
 
 
Πηγή: www.insurancebusinessmag.com

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics