«Η ευκαιρία της ΕΘΝΙΚΗΣ» γλιστρά στο χρόνο..

Του Γιάννη Βερμισσώ Όσο περνά ο καιρός τόσο και πιο πολύ «παγώνει» το κλίμα γύρω από την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Του Γιάννη Βερμισσώ

Όσο περνά ο καιρός τόσο και πιο πολύ «παγώνει» το κλίμα γύρω από την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Η δυναμική της αρχής, ο ενθουσιασμός ακόμα και για το άγνωστο που ερχόταν, δίνουν τη θέση τους σε μια βλαπτική αναμονή η οποία μπορεί να μην ανακόπτει την παραγωγή όμως σίγουρα δεν δημιουργεί και αυτό το αίσθημα της σταθερότητας και της ασφάλειας του περιβάλλοντος που χρειάζεται η κάθε επιχείρηση για να προχωρήσει επί των στόχων της..

Οι τριγμοί που αντιμετώπισε το ενδιαφερόμενο επενδυτικό σχήμα ΕΧΙΝ με τους γνωστούς και συμμέτοχους επίσης ενδιαφερόμενους (Κάλαμος και Κουδούνης) για την Εθνική να καταφεύγουν στα δικαστήρια κατά του επικεφαλής της ΕΧΙΝ έχει σίγουρα περιπλέξει την υπόθεση.

Όμως, η  ΕΧΙΝ κατά τα τελευταία όσο το δυνατόν έγκυρα πληροφοριακά στοιχεία εμμένει και θέλει να συνεχίσει επάνω στην απόφασή της. Και τώρα αναζητεί κεφάλαια που κατά πληροφορίες μπορεί να τα συγκεντρώσει και να προχωρήσει στις αρχικές της προθέσεις.

Και σε αυτή τη γραμμή συντάσσονται οι προσδοκίες της αγοράς και των αρμοδίων που θέλουν να ολοκληρωθεί η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Η είσοδος του Μάρτη σηματοδοτεί και την τελική ευθεία. Οι 4 εβδομάδες είναι το κρίσιμο διάστημα όπου το επίπεδο προθέσεων και οι παρατάσεις και οι επιστολές ΕΧΙΝ προς της ΤτΕ, θα φθάσουν στο ζητούμενο: την ολοκλήρωση της εξαγοράς.

Οι άνθρωποι του Ομίλου της ΕΤΕ αναμένουν και ταυτόχρονα αναγνωρίζοντας ότι το επιδιωκόμενο είναι μια ομαλή εξέλιξη βρίσκονται σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση κάθε ενδεχόμενου..

Ήδη έχουν εμφανιστεί στο ορίζοντα –φημολογείται- και άλλοι ενδιαφερόμενοι.

Σπεύδουν και η fosun που είχε συμμετάσχει στην διεκδίκηση της Εθνικής όσο και άλλες εταιρείες –αναφέρουν οι πληροφορίες- να εκδηλώσουν ενδιαφέρον,  το οποίο πιθανόν να εκδηλωθεί και ως μελλοντική υποψηφιότητα που θα εξεταστεί σε ένα ενδεχόμενο νέο διαγωνιστικό γύρο στην περίπτωση που η περίπτωση της ΕΧΙΝ δεν προχωρήσει.

Σήμερα, το μόνο σίγουρο είναι πώς η  όλη κατάσταση «τραυματίστηκε» και ως γνωστόν οι συνέπειες ενός τραυματισμού μπορεί να είναι μικρές και προσπελάσιμες ή βαριές και ανήκεστες.

Και πράγματι είναι κατανοητό ότι πλέον ΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ. Το μόνο βέβαιο είναι πώς στο τέλος του Μάρτη που λήγει η προθεσμία θα αποκαλυφθεί το τι μέλλει γενέσθαι.

Οι τελευταίες πληροφορίες εμμένουν στο ότι η ΕΧΙΝ συνεχίζει επί του στόχου της και κινείται επί όσων αρχικώς είχαν αποφασιστεί.

Όταν όμως οι εξελίξεις διακρίνονται από αναπάντεχα, απρόοπτα, παρατάσεις και «γλιστρούν» στο χρόνο τότε δημιουργείται και το αίσθημα της ανασφάλειας που οδηγεί σε αναζητήσεις, εναλλακτικές λύσεις προκαλώντας αστάθειες.

Δικαιολογημένοι όλοι………..

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics