Η φορολογική ενημερότητα των ασφαλιστών

Ανοικτό παραμένει ακόμα το θέμα της φορολογικής ενημερότητας των ασφαλιστών και η συνάρτησή του με την χορήγηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος.

Ανοικτό  παραμένει ακόμα το θέμα της φορολογικής ενημερότητας των ασφαλιστών και η συνάρτησή του με την χορήγηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος.  

Η κατάσταση ασάφειας που επικρατεί προκαλεί ανησυχία στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές οι οποίοι δε μπορούν να αποδεχθούν ότι το επάγγελμά τους και οι ίδιοι έχουν στοχοποιηθεί από τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, ώστε να είναι οι μόνοι από όλα τα ελεύθερα επαγγέλματα που θα τους ζητηθεί φορολογική ενημερότητα για να λάβουν την άδεια ασκήσεως.

Η μεροληπτική αντιμετώπιση ήδη έχει βρει αντιστάσεις καθώς ο πρόεδρος του ΕΕΑ επισημαίνει ότι δε θα ενδώσει σε κάτι σχετικό και εναντιώνεται σε μεταχειρίσεις μη ισότιμες που προσβάλλουν τους επαγγελματίες.

Όπως αναφέρει οποιαδήποτε απόφαση σε ένα οργανωμένο κράτος δε μπορεί να είναι αποσπασματική και θα πρέπει να ισχύει και σε άλλα παρόμοια,  με τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, ελεύθερα  επαγγέλματα. Ακόμα και τότε παραμένει το ερώτημα εάν θα πρέπει να συνδεθεί η φορολογική ενημερότητα με την άδεια ασκήσεως δεδομένης της οικονομικής κατάστασης της χώρας.

Είναι προφανές ότι η σημερινή συνθήκη να  ζητηθεί φορολογική ενημερότητα για την απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος μόνο στον επαγγελματικό κλάδο των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, δε μπορεί, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΕΑ, να  εφαρμοστεί. Να σημειωθεί ότι ίδια αντίληψη επικρατεί και σε άλλα Επιμελητήρια.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics