Η ιδιωτική ασφάλιση δεν είναι ένας ακόμη “λογαριασμός”

Της Δήμητρας Λύχρου Δειλά και με περίσκεψη αρχίζει να καλλιεργείται μια κάποια αισιοδοξία για την εποχή που φέρει η παραδοχή της νέας κανονικότητας.

Της Δήμητρας Λύχρου

Δειλά και με περίσκεψη αρχίζει να καλλιεργείται μια κάποια αισιοδοξία για την εποχή που φέρει η παραδοχή της νέας κανονικότητας.

Όπως μας δείχνει και η έρευνα εταιρείας δημοσκοπήσεων για στοιχεία του κλάδου μας, ο πολίτης έχει αποδεχθεί την οικονομική πραγματικότητα, έχει συνειδητοποιήσει την κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος, γνωρίζει τα μεγάλα προβλήματα της δημόσιας υγείας, περιμένει και άλλες μειώσεις στις συντάξεις του και θέλει πλέον να πει, ‘»φτάνει» και να βγει στη νέα κανονικότητα.

Αυτή που διαμορφώθηκε, αυτή που είναι.

Το κύριο ερώτημα που έχει, όπως μας έδειξε και η έρευνα, είναι αν «δικαιούται να έχει ιδιωτική ασφάλιση», διότι και χρήματα αν έχει κάποιος, δεν είναι βέβαιος αν δικαιούται, δηλ. αν πρέπει να στερήσει άλλες παροχές π.χ. προς την οικογένειά του, υπέρ μιας ιδιωτικής ασφάλειας.

Όμως ταυτόχρονα έχει καταλάβει πως πρέπει να αναλάβει ο ίδιος δράση και ότι δεν μπορεί να περιμένει από το Κράτος να τον εξασφαλίσει.

Στα ώριμα αυτά ερωτήματα η απάντηση της αγοράς μας δεν μπορεί να είναι άλλη από την υπεύθυνη ανάληψη και ανάδειξη του ρόλου της, με προγραμματισμένες και στοχευμένες δράσεις, με εξωστρέφεια και προβολή.

Στη νέα αυτή κανονικότητα αυτό που πρέπει να τονισθεί είναι το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια. Ο πολίτης είναι καλό να κατανοήσει ότι, μετά από όλες τις διαψεύσεις και τις ανατροπές, δικαιούται να διεκδικεί τουλάχιστον το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια.

Και εμείς, οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής, έχουμε την ευθύνη και την υποχρέωση να μεταφέρουμε το αισιόδοξο μήνυμα να πείσουμε, ότι η ιδιωτική ασφάλιση είναι μια υπεύθυνη επιλογή, που εξασφαλίζει αξιοπρέπεια και δικαίωμα σε μια καλύτερη ζωή, και όχι ένας ακόμη «λογαριασμός».

Αναδημοσίευση από το ηλεκτρονικό περιοδικό "ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΩ".

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics