Η ραγδαία εξέλιξη των πωλήσεων και η διαμεσολάβηση

Είναι καιρός που η ασφαλιστική διαμεσολάβηση βιώνει τη ραγδαία ανάπτυξή της ως κλάδος, την ποιοτική της αναβάθμιση, και την ενίσχυση του εργασιακού της προφίλ στην κοινωνία. Ταυτόχρονα όμως αντιμετωπίζει και ένα πρόβλημα.

Του Γιάννη Βεμισσώ. 

Είναι καιρός που η ασφαλιστική διαμεσολάβηση  βιώνει τη ραγδαία ανάπτυξή της ως κλάδος, την ποιοτική της αναβάθμιση, και την  ενίσχυση του εργασιακού της προφίλ στην κοινωνία. Ταυτόχρονα όμως αντιμετωπίζει και ένα πρόβλημα. Την πρόοδό της αυτή, τη συνοδεύει, τη βιώνει, με μια διαρκή «απειλή» που δεν είναι άλλη από την είσοδο νέων «διεκδικητών» της ασφαλιστικής εργασίας.  Μπαίνουν και άλλοι στον στίβο. Γίνονται πολλοί αυτοί που επιχειρούν στην ασφαλιστική δραστηριότητα. 

Έγινε αρχή, τότε, κάποτε, με το Bancassurance, μετά τις  ιντερνετικές πωλήσεις που πράγματι ξάφνιασαν για το πώς χωρίς φυσικό πρόσωπο θα πωλούνται ασφάλειες, και μετά ακολούθησαν πολλά.

Φυλλάδια, προσφορές, κουπόνια, και μεγάλα καταστήματα και πολυκαταστήματα… και βάλε. Όλοι στην αρένα και διάφορες επιχειρήσεις και εταιρείες κινητής τηλεφωνίας .

Εσχάτως και ο ΟΤΕ. Μεγάλη υπόθεση η είσοδός του.  Και το τι θα κάνει θα φανεί στον απολογισμό. Ήδη  αρκετές και σημαντικές εταιρείες επέλεξαν να συνεργαστούν μαζί του. Ετσι, μία μεγάλη λόγω όγκου του ΟΤΕ, παρουσία (διαμεσολάβησης)  θα κάνει την εμφάνισή της στην αγορά.

Και τι θα γίνει; Μπορεί να αντιστέκεται κανείς στην εξέλιξη.  

Η εμπειρία δείχνει ότι οι νέες μέθοδοι πωλήσεων και όλοι οι νεοεισερχόμενοι τελικώς τοποθετούνται στην αγορά. Και παίρνουν ένα μερίδιο.  Όλα αυτά τα χρόνια τα νέα και «επικίνδυνα» έγιναν παλιά… και συμπορεύθηκαν με τον κλάδο των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών. Η ανάπτυξη γκρέμισε τις «ασφαλιστικές μονοκατοικίες». Δημιούργησε πολυκατοικίες που στεγάζουν πολλούς και διαφορετικούς ενοίκους που ενασχολούνται με τις ασφαλιστικές πωλήσεις

Η ασφαλιστική ύλη πλέον «διαχέεται»  σε πολλά χέρια.

Όμως έχει αποδειχθεί  ότι το μεγάλο μερίδιο, η μεγάλη ευθύνη για την ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης  ανήκει στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές.

Το δείχνουν τα στοιχεία της ασφαλιστικής παραγωγής.

Άρα το πλεονέκτημα υπάρχει. Απομένει η περαιτέρω αξιοποίησή του και η μεγαλύτερη αναγνώρισή του από τις ασφαλιστικές εταιρείες.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics