Η σημερινή «θέση» της ασφαλιστικής αγοράς

Του Γιάννη Βερμισσώ Το κλίμα δείχνει να αλλάζει για την ιδιωτική ασφάλιση και προκαλεί αισιοδοξία για την συνέχεια.

Του Γιάννη Βερμισσώ

Το κλίμα δείχνει να αλλάζει για την ιδιωτική ασφάλιση και προκαλεί αισιοδοξία για την συνέχεια.

Αυτό καταγράφεται ως «τάση» για τον κλάδο και επί αυτού οφείλουν όλοι να κινηθούν.  Να αδράξουν τις ευκαιρίες ή ακόμη καλύτερα να συντελέσουν στην ανάδειξη ευκαιριών.

Βασική συνιστώσα της διαφαινόμενης αλλαγής είναι η εικόνα της του κλάδου στα μάτια των πολιτών.  Αρχίζει να είναι καλύτερη από το παρελθόν.

 Οι πολίτες σκέπτονται περισσότερο από παλιά την ανάγκη ασφάλισής τους.

Αντιλαμβάνονται, τη σημασία που έχει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο και την ανάγκη που υπάρχει γι΄ αυτό. 

Και εδώ πρέπει να εγκύψουν οι ασφαλιστές. Να καταγράψουν τις ανάγκες των πολιτών σε ασφάλιση και να προχωρήσουν σε κινήσεις. Να καλλιεργήσουν το έδαφος, τώρα που εμφανίζει σχετική ευφορία.

Προς αυτή την κατεύθυνση ήδη η ΕΑΕΕ έχει ξεκινήσεις δράσεις. Προσφάτως ακούσαμε την γενική διευθύντρια της ΕΑΕΕ κυρία Μαργαρίτα Αντωνάκη  να αναφέρεται σε έρευνες γνώμης της ΕΑΕΕ που καταγράφουν στοιχεία ενδιαφέροντα για τον κλάδο. Επισήμανε επίσης ότι έχει αρχίσει να φαίνεται φώς, υπάρχουν θετικά σημάδια και η αγορά από άποψη αριθμών είναι σταθερή.   

Ανέφερε ακόμα η κυρία Αντωνάκη, χαιρετίζοντας την εκδήλωση της Interasco,  ότι διαπιστώνεται –από τις έρευνες γνώμης- ότι οι πολίτες θέλουν να ασφαλιστούν, «βλέπουν» την ιδιωτική ασφάλιση ως επιλογή αλλά τονίζουν πώς θέλουν «χρήμα» και «σιγουριά».

 Εύλογα κατανοητό ότι είναι προς το συμφέρον της αγοράς να είναι εποπτευόμενη και φερέγγυα. Η  προσέγγιση γίνεται ολοένα και πιο συχνά από τους επικεφαλής των εταιρειών και τα στελέχη του κλάδου.

Να σημειωθεί ότι σήμερα και η εποπτεία που ασκείται και η  φερεγγυότητα για την οποία μεριμνούν οι εταιρείες , αποτελούν εχέγγυο και «αποδίδονται» στους συνεργάτες και τους ασφαλισμένους των εταιρειών.

Στο πλαίσιο αυτών των επισημάνσεων, γίνεται αντιληπτό  πώς το παρελθόν με ότι το συνοδεύει  απομακρύνεται.

Η νέα πραγματικότητα αναφέρεται σε «θωρακισμένες» εταιρείες, οργανωμένες, φερέγγυες και λειτουργικές.

Εταιρείες που καθημερινά δίνουν τον αγώνα του ποιοτικού ανταγωνισμού για μια καλύτερη ιδιωτική ασφάλιση. Εταιρείες που μάχονται για την πρωτιά, με υψηλά στάνταρ και εξοπλισμένες με τεχνολογικές και καινοτομικές εφαρμογές.

Όλα οδηγούν στον επαγγελματισμό. Η ευκαιρία θεσμών και ανθρώπων για να επιτευχθεί κάτι καλύτερο..

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics