Η SOLVENCY II δεν διευκολύνει τις επενδύσεις

Οι νέοι ασφαλιστικοί κανόνες αποτυγχάνουν να διευκολύνουν τη ζωή των επενδυτών

Ο ασφαλιστικός τομέας κινδυνεύει να περιθωριοποιηθεί περαιτέρω από τους επενδυτές, καθώς η αναφορά επιδόσεων γίνεται πιο περίπλοκη ως αποτέλεσμα της φερεγγυότητας II, σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από κοινού από την Autonomous Research και την Willis Towers Watson.

Βάσει της ανάλυσης των δηλώσεων αναφοράς 31 ευρωπαϊκών ασφαλιστικών εταιρειών με συνδυασμένη κεφαλαιοποίηση αγοράς ύψους 456 δισ. Ευρώ, η έκθεση διαπιστώνει ότι η Solvency II έχει διαχωρίσει τη λογιστική από τη φερεγγυότητα του τομέα, καθιστώντας πιο δύσκολο για τους επενδυτές να έχουν μια σαφή εικόνα του τρόπου με τον οποίο επιχειρούν οι μεμονωμένοι ασφαλιστές.

Οι επενδυτές βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση

Σύμφωνα με την έκθεση, όσοι ήδη ασχολούνται με τον ασφαλιστικό τομέα θα συνεχίσουν να ασχολούνται, αλλά είναι πιο δύσκολο για τους γενικούς επενδυτές να καταλάβουν τι συμβαίνει.

Η έκθεση επισημαίνει ότι οι επενδυτές στον ασφαλιστικό κλάδο πρέπει να αντιμετωπίσουν δύο σειρές κερδών και τριών ισολογισμών, καθώς και μια «άνευ σημασίας επίσημη δήλωση ταμειακών ροών και έναν γαλαξία ακρωνυμίων και συγκεκριμένης επαγγελματικής ορολογίας που δεν εμπνέει εμπιστοσύνη».

Η κατάσταση μπορεί να γίνει πιο περίπλοκη ακόμα τις επόμενες εβδομάδες.Μέχρι το τέλος Ιουνίου, οι ευρωπαίοι ασφαλιστές θα πρέπει να διαθέσουν νέα στοιχεία βάσει των κανόνων Φερεγγυότητας ΙΙ, δίνοντας λεπτομερέστερη ανάλυση των στοιχείων του ενεργητικού και του παθητικού στους ισολογισμούς τους. Αυτό εξακολουθεί να μην παρέχει στους επενδυτές τις απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα.

"Θα υπάρξουν πολύ περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους ισολογισμούς, αλλά δεν θα υπάρχουν αρκετές λεπτομέρειες για να αποδειχθεί εάν υπάρχουν αρκετά κεφάλαια που παράγονται για να πληρώσουν τα μερίσματα" δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της Willis Towers Watson σχολιάζοντας την έκθεση.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics