Η στασιμότητα έφθασε στο όριό της..

Του Γιάννη Βερμισσώ Η ασφαλιστική παραγωγή του 2017 είναι η πιο «κραυγαλέα» απόδειξη για τις συνθήκες στασιμότητας που πλέον εγκαθίστανται στην ιδιωτική ασφάλιση.

Του Γιάννη Βερμισσώ

Η ασφαλιστική παραγωγή του 2017 είναι η πιο «κραυγαλέα» απόδειξη για τις συνθήκες στασιμότητας που πλέον  εγκαθίστανται στην ιδιωτική ασφάλιση.  Η ελάχιστες αυξομειώσεις δείχνουν ότι η έως σήμερα προετοιμασία της αγοράς δεν αποτυπώθηκε σε ανάπτυξη του κλάδου και κάποιες ευδιάκριτες επιδόσεις.

Τα χρόνια όμως της προσμονής  είναι πολλά.  Αρχίζει λοιπόν να ξεκαθαρίζει μια νέα εικόνα που δείχνει πώς η αγορά έχει φθάσει «μέχρι εκεί» ή  «μέχρι εδώ». Χρειάζεται όμως να πάει παρακάτω.

Και πράγματι η δυναμική της είναι πολύ μεγαλύτερη και οι εταιρείες πολύ πιο ισχυρές, και η διαμεσολάβηση ώριμη και με εκπαίδευση για νέες παραγωγές. Όλα αυτά πρέπει να φανούν.

Συγκυριακά, διαπιστώνουμε ότι οι συντελεστές της αγοράς είναι συσπειρωμένοι. Και ίσως αυτό να αποτελεί ευκαιρία για μια διαφορετική συνέχεια. Ισως αυτό να έλειπε και τόσα χρόνια και να αποτελεί το «κλειδί» για μια διαφορετική μελλοντική πορεία.

Πάντως, είναι ξεκάθαρο ότι το 2018 η αγορά οφείλει να προτείνει κάτι καινούργιο μη αφήνοντας τις εξελίξεις να προηγηθούν αυτής.

Διότι όπως πληροφορούμαστε ήδη κάποιοι (αυτόνομα) εισάγουν αυτοματισμούς, νέα συστήματα, διευκολύνσεις και γενικά εγκαθιστούν στην Ελλάδα δομές που θα σπάσουν τα φράγματα και θα κερδίσουν με άλλον τρόπο τους καταναλωτές.

Η αγορά την επόμενη χρονιά πρέπει να σηκώσει τα νέα της πανιά για το νέο συναρπαστικότερο ταξίδι.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics