Ι. Χατζηθεοδοσίου: Γυρίζει σελίδα η σχέση ιδιωτικής ασφάλισης & επιχειρηματικότητας

Μήνυμα για τις μεγάλες προοπτικές της ιδιωτικής ασφάλισης, την ιδιαίτερη σημασία της για τις επιχειρήσεις, καθώς και για την αξία της επιχειρηματικότητας στην ανάκαμψη της οικονομίας απέστειλε ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου μιλώντας στην...

Μήνυμα για τις μεγάλες προοπτικές της ιδιωτικής ασφάλισης, την ιδιαίτερη σημασία της για τις επιχειρήσεις, καθώς και για την αξία της επιχειρηματικότητας στην ανάκαμψη της οικονομίας απέστειλε ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου μιλώντας στην Ημερίδα* που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Μεσσηνίας με την ΕΑΕΕ με θέμα "την προστασία που παρέχει η Ασφάλιση στις επιχειρήσεις και τα στελέχη τους".

ΜΗΝΥΜΑ ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔ. ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Παρότρυνση προς τους παρευρισκόμενους να γυρίσουν σελίδα, και να εισέλθουν στη νέα εποχή απηύθυνε ο κ. Χατζηθεοδοσίου στην ομιλία του. Όπως τόνισε μεταξύ άλλων: «Περιμένουμε τις καλύτερες ημέρες και εργαζόμαστε για αυτές. Προετοιμάζουμε το έδαφος. Κάνουμε σχέδια. Πρέπει να ξεκινήσουμε και μια διαφορετική σχέση με την ιδιωτική ασφάλιση. Καλώ όλους να εγκαινιάσουμε από εδώ στην Καλαμάτα τη νέα εποχή για τη σχέση της επιχειρηματικότητας με την ιδιωτική ασφάλιση. Να κατανοήσουμε ότι είναι απαραίτητο να συμπορευθούμε να γνωριστούμε και να αλληλοϋποστηριχθούμε. Ιδιωτική ασφάλιση και επιχειρηματικότητα να χαράξουν ένα κοινό δρόμο. Να αναπτυχθεί μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ επιχειρηματικότητας και ιδιωτικής ασφάλισης καθώς ο κλάδος διασφαλίζει την πρόοδο του επιχειρείν και στηρίζει την κοινωνική εξέλιξη, την αγορά εργασίας, και δημιουργεί προϋποθέσεις ευημερίας που είναι άκρως απαραίτητες στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα. Ας προχωρήσουμε σε ενημέρωση, πληροφόρηση και δράσεις εξωστρέφειας. Δεσμεύομαι ότι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών θα βρεθεί πλάι και θα στηρίξει κάθε προσπάθεια. Γιατί σε αυτή τη συγκυρία απαιτείται συνένωση δυνάμεων και όχι απομόνωση. Δεν χωράνε πια ημίμετρα, ούτε αποσπασματικά μέτρα. Μπορούμε και πρέπει να κάνουμε τη διαφορά. Για το καλό του κλάδου, των επιχειρήσεων, της οικονομίας, της χώρας μας».

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Ανέδειξε την ευθύνη της επιχειρηματικότητας για την εξέλιξη της οικονομίας λέγοντας ότι: «όλοι έχουμε την ευθύνη για τη δημιουργία ενός καλύτερου περιβάλλοντος, όπου οι επιχειρηματικές προσπάθειες θα βρουν τον χώρο και τις συνθήκες να ανθίσουν και να εξελιχθούν. Και οι επιχειρηματίες με τη στάση και τις επιλογές τους και η Πολιτεία με τις δράσεις που πρέπει να προωθήσει αλλά και φορείς όπως τα Επιμελητήρια οφείλουν να συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση. Για παράδειγμα, εμείς ως ΕΕΑ καταθέτουμε συνεχώς μελετημένες προτάσεις, ασκούμε πιέσεις, επιδιώκουμε τον διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων και βεβαίως διεκδικούμε το καλύτερο δυνατό όχι μόνο για τα μέλη μας αλλά για το σύνολο της επιχειρηματικής κοινότητας και ευρύτερα της κοινωνίας. Αυτή τη στόχευση έχουν οι συνεχείς παρεμβάσεις μας για την ελάφρυνση φορολογικών βαρών και εισφορών, οι ενέργειές μας για την αύξηση του κατώτατου μισθού σε συνδυασμό τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, την ύπαρξη της Δεύτερης Ευκαιρίας, η συμμετοχή μας σε Προγράμματα όπως αυτό της Έγκαιρης Προειδοποίησης που είναι σε εξέλιξη από το Επιμελητήριό μας και μπορεί να δώσει προοπτική βιωσιμότητας και ανάκαμψης σε χιλιάδες επιχειρήσεις».

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Καθοριστικός παράγοντας προσδιόρισε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, για τη γενικότερη ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι ο τομέας της Ασφάλισης, που δεν έχει ακόμα λάβει τη θέση που θα μπορούσε. Και εξήγησε ότι η ασφάλιση : «Μπορεί να αποτελέσει έναν σταθερό και διαρκή στυλοβάτη του κάθε επιχειρηματία. Είναι επιλογή σύνεσης, συνέπειας και σεβασμού προς αυτό που ο κάθε επιχειρηματίας ή ελεύθερος επαγγελματίας επιδιώκει και είναι η ανάπτυξή του. Είναι διασφάλιση της κάθε επιχειρηματικής προσπάθειας. Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι ο επιχειρηματίας μπορεί και αναλαμβάνει το ρίσκο όμως δεν αναλαμβάνει – και δεν πρέπει να αναλαμβάνει – την ευθύνη του επηρεασμού των δραστηριοτήτων του από τυχαία γεγονότα.  Συνοπτικά η ΑΣΦΑΛΙΣΗ είναι σημαντικός σύμμαχος της επιχειρηματικότητας».

Τόνισε επίσης ότι, «μπορεί να ευθύνεται η κρίση, μπορεί η ανεπάρκεια στην ασφαλιστική συνείδηση, μπορεί και άλλα, είναι λάθος η εντύπωση ότι η ασφάλιση μιας επιχείρησης είναι πράξη υπέρβασης ή πολυτέλεια. Είναι ανάγκη ουσιαστική, μη προσπελάσιμη και μπορεί να δώσει μία σοβαρή αναπτυξιακή προοπτική, κάτι που οφείλουν όλοι να κατανοήσουν.

 ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ τόνισε το πόσο σημαντικό είναι να γίνονται δράσεις παρόμοιες στην περιφέρεια καθώς σχετίζονται με την ενημέρωση των τοπικών επιχειρηματικών κοινοτήτων για την Ασφάλιση. Ανακοίνωσε πώς το ΕΕΑ βρίσκεται σε επαφή με τα Επιμελητήρια της χώρας για πρωτοβουλίες που στηρίζουν και αναπτύσσουν την επιχειρηματικότητα. Επισήμανε ακόμα πώς «δεν μπορεί να προσδοκάται ανάκαμψη και βελτίωση του οικονομικού κλίματος χωρίς ενισχυμένη επιχειρηματικότητα και μόνο εφόσον γίνουν επενδύσεις στις επιχειρήσεις και κυρίως στις μικρομεσαίες, μπορούμε να δημιουργήσουμε την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Εκτίμησε ως εξαιρετικά θετικό ότι τους τελευταίους μήνες η οικονομία της χώρας έχει δείξει θετικά σημάδια και αυτό σημαίνει πώς δεν πρέπει να αφεθεί η ευκαιρία οπότε και πρέπει να στηριχθεί η όποια πρόοδος με τις επιχειρήσεις να πρωταγωνιστούν συντελώντας στην αύξηση των θέσεων απασχόλησης, στην ενίσχυση των δημοσίων εσόδων στην παραγωγή πλούτου.

*Στην Ημερίδα μίλησαν  η Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ, κυρία Μαργαρίτα Αντωνάκη ο κ. Γιώργος Μακρής μέλος της Επιτροπής Περιουσίας Αντασφαλίσεων Μεταφορών και Σκαφών της ΕΑΕΕ, ο κ. Ηρ, Δασκαλόπουλος μέλος της Επιτροπής Συντάξεων και Υγείας της ΕΑΕΕ και ο κ. Κώστας Βούλγαρης μέλος της Επιτροπής Αστικής Ευθύνης και Επαγγελματικών Ευθυνών της ΕΑΕΕ.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics