Ι. Χατζηθεοδοσίου: Μήνυμα για τα Βραβεία του ΕΕΑ & τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου εξηγεί γιατί το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών προχώρησε στη θεσμοθέτηση των βραβεύσεων.

Ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου εξηγεί γιατί το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών προχώρησε στη θεσμοθέτηση των βραβεύσεων.

Ακολουθεί το μήνυμα του Προέδρου του Ε.Ε.Α.:

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι,

Ήταν πριν από λίγα χρόνια, μέσα στην κορύφωση της κρίσης, που σκεφτόμουν ότι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών έπρεπε να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης της ελληνικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.  Ότι παρά τις αντιξοότητες, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αρνούνταν να το βάλουν κάτω και συνέχιζαν να προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στην οικονομία μας.

Αποφασίσαμε λοιπόν στο ΕΕΑ ότι ο καλύτερος τρόπος για να σταλεί αυτό το μήνυμα, ήταν μέσω της έμπρακτης αναγνώρισης της προσφοράς των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών και της αντοχής που έδειχναν μέσα σε αυτό το πολύ δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον. Και αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσω των βραβεύσεων ορισμένων μόνο από αυτές τις επιχειρήσεις. Έτσι ξεκίνησε η εκδήλωση «Βραβεία Βιώσιμης – Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας» το 2014. Στην πρώτη μας προσπάθεια στον φιλόξενο χώρο του Μεγάρου Μουσικής, το κοινό γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα, δίνοντας την αίσθηση μίας γιορτής. Αυτή η γιορτή συνεχίστηκε με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία το 2016, ενώ φέτος, στις 28 του μήνα, θα πραγματοποιηθεί η τρίτη εκδήλωση. Πλέον μπορούμε να μιλάμε για θεσμό, κάτι που αποτελούσε και τον αρχικό μας στόχο.

Είμαι εξαιρετικά περήφανος γιατί κοιτώντας πίσω διαπιστώνω ότι οι δεκάδες επιχειρήσεις που βραβεύσαμε τα προηγούμενα χρόνια προχώρησαν, προόδευσαν, στήριξαν την οικονομία μας. Κυρίως όμως γιατί λειτούργησαν ως φωτεινό παράδειγμα της δυναμικής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Χάρη στην πρωτοβουλία του ΕΕΑ, στην ανταπόκριση της επιχειρηματικής κοινότητας και της δημοσιότητας που ακολούθησε, ήταν πια ξεκάθαρο ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι εδώ. Υπάρχουν και διεκδικούν καλύτερες μέρες. Με επιμονή, πίστη, όρεξη για δημιουργία, καινοτόμες ιδέες και όραμα για το μέλλον.

Μέσω των επιχειρήσεων που βραβεύσαμε τα προηγούμενα χρόνια και σε αυτές που θα τιμηθούν φέτος, ουσιαστικά επιβραβεύουμε όλες τις μικρομεσαίες που δίνουν τον υπέρτατο αγώνα για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος και που μας κάνουν να αισιοδοξούμε.

Το βασικό μήνυμα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών αλλά και δέσμευση μας, είναι: «Στηρίζουμε τα μέλη μας. Στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα». Και θεωρώ ότι με δράσεις όπως η θεσμοθέτηση της εκδήλωσης «Βραβεία Βιώσιμης – Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας», για την οποία εργάστηκε σκληρά όλη η πυραμίδα του Επιμελητηρίου μας, από τη Διοικητική Επιτροπή έως τον νεότερο υπάλληλο, προσφέρουμε μία σημαντική βοήθεια στην προσπάθεια στήριξης της επιχειρηματικότητας και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Είναι ένα ακόμα δείγμα της αξίας φορέων όπως τα Επιμελητήρια.

Εμείς στο Ε.Ε.Α θα συνεχίσουμε τη μάχη και θα εντείνουμε τις προσπάθειες μας για περισσότερες και ποιοτικότερες ανταποδοτικές υπηρεσίες προς τα μέλη μας και κυρίως για την συνολικότερη στήριξη των επιχειρήσεων της χώρας.

 

Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics