Ι. Χατζηθεοδοσίου: «Να αποδοθούν ευθύνες για τα ανασφάλιστα»

Σε μια τεράστια ανομία με την ανοχή της πολιτείας εξελίσσεται το θέμα των ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία, ούτε εξαλείφθηκαν, ούτε μειώθηκαν αλλά αντίθετα ενδέχεται να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο.

Σε μια τεράστια ανομία με την ανοχή της πολιτείας εξελίσσεται το θέμα των ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία, ούτε εξαλείφθηκαν, ούτε μειώθηκαν αλλά αντίθετα ενδέχεται να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο. 

Οι εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστες περιπτώσεις συνιστούν ένα επικίνδυνο φαινόμενο στους δρόμους που δεν το αντιμετωπίζει με επάρκεια η συντεταγμένη πολιτεία. 

Το «μήνυμα» που περνούν τόσο οι ανασφάλιστοι όσο και η αδρανής πολιτείας είναι τραγικό, καθώς επιτρέπεται επί σειρά ετών η μη εφαρμογή του νόμου χωρίς ποινές.

Εάν συνεχιστεί η σημερινή διστακτική, άτολμη και τελικά μη νόμιμη  συμπεριφορά τα ανασφάλιστα θα διογκωθούν ανεξέλεγκτα με ολέθριες συνέπειες.

Ο φόβος του να μη γίνει «λάθος» όπως συνέβη στα πρώτα στάδια εφαρμογής της ηλεκτρονικής διασταύρωσης, προβάλλεται,  ως ο λόγος της σημερινής ατολμίας που τελικά οδηγεί στην παροχή μιας άτυπης ασυλίας στους ανασφάλιστους.

Η όλη υπόθεση όπως εξελίσσεται αποκαλύπτει  τη μεγάλη αδυναμία της πολιτείας να εφαρμόσει ένα νόμο που ισχύει εδώ και 4 χρόνια. Και είναι ανήκουστο και πιθανόν παγκόσμια πρωτοπορία να μην εντοπίζονται οι ανασφάλιστοι λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Και το ότι οι αρμόδιοι επικαλούνται τις διαδικασίες και την προσπάθειά τους να οργανώσουν τα ανοργάνωτα δεν δίνουν συγχωροχάρτι σε αυτά που συμβαίνουν. Δεν δικαιολογεί  κανέναν και  οτιδήποτε το να μην εφαρμόζεται ο νόμος

Όσο καθυστερεί η διασταύρωση τόσο διογκώνεται το φαινόμενο των ανασφάλιστων.

Οι ευθύνες είναι μεγάλες διότι τα προβλήματα υπάρχουν έτη πολλά. Απλά τώρα εντοπίστηκαν και αποκαλύφθηκαν.

Όμως η επιδίωξη είναι μία: να δοθεί λύση, να απαλλαγεί η κοινωνία από αυτό το αυτό- κινούμενο πρόβλημα και να ξεκινήσει το κράτος να λειτουργεί νόμιμα εφαρμόζοντας τα προβλεπόμενα..

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics