Ι. Χατζηθεοδοσίου: Στοχευμένη στήριξη της επιχειρηματικότητας

Τεχνικές μεθόδους για την στήριξη και ευρύτερα την διάσωση των επιχειρήσεων προκειμένου εν μέσω δυσκολιών να μπορέσουν να αναπτυχθούν, διερευνά το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Τεχνικές μεθόδους για την στήριξη και ευρύτερα την διάσωση των επιχειρήσεων προκειμένου εν μέσω δυσκολιών να μπορέσουν να αναπτυχθούν, διερευνά το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών. 
 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΕΑ κ. Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου, οι πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου, για τις επιχειρήσεις  που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, συστηματοποιούνται και εξειδικεύονται ώστε να φέρουν αποτελέσματα και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας.
 
Πρόθεσή μας, τονίζει, ο κ. Χατζηθεοδοσίου, είναι πρωτίστως να διαβαθμίσουμε τον καταγραφόμενο  επιχειρηματικό  κίνδυνο καθώς αυτό θα μας επιτρέψει στη συνέχεια να μπορούμε να παρεμβαίνουμε στην επιχειρηματική δραστηριότητα όταν αντιμετωπίζει δυσκολίες. Σημασία έχει, συμπληρώνει, να μη φθάνουν οι συνθήκες στο «απροχώρητο» οπότε και είναι δύσκολο να αντιστραφούν. 
 
Στο πλαίσιο αυτό, το ΕΕΑ, μετά από την καταγραφή και την κατηγοριοποίηση των προβλημάτων της επιχειρηματικότητας  θα προχωρήσει στην παροχή στοχευμένων προτάσεων-λύσεων με συγκεκριμένη μεθοδολογία και σύγχρονα «εργαλεία» που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως προκειμένου να στηριχθούν σωστά και οι ελληνικές επιχειρήσεις.
 
Μάλιστα,  όπως αναφέρει,  ο πρόεδρος, είναι εφικτό και έχουν δρομολογηθεί σχετικές ενέργειες ώστε να υπάρξει οργανωμένη προσέγγιση  της επιχειρηματικής δραστηριότητας με σκοπό να διασωθούν επιχειρήσεις που σήμερα αντιμετωπίζουν προβλήματα τα οποία είτε διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία τους είτε απειλούν τη βιωσιμότητά τους.
 
Σε κάθε περίπτωση το ΕΕΑ, αναφέρει ο πρόεδρός του, θέλει να αναπτύξει μεθόδους ώστε να παρεμβαίνει και να αποτρέπει τη  βίαιη πτώχευση επιχειρήσεων και ταυτόχρονα να υποστηρίζει την ενθάρρυνση της δεύτερης ευκαιρίας για την επανεκκίνηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
 
Ήδη στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του ΕΕΑ σε συνεργασία με την ΓΣΕΒΕΕ όπου παρουσιάστηκε  το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Έγκαιρης Προειδοποίησης & 2ης Ευκαιρίας ΕπιχειρήσεωνΔείτε εδώ περισσότερα
 
Το Δίκτυο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία COSME και  συμμετέχουν δεκαπέντε φορείς (Υπουργεία, Περιφέρειες, Επιμελητήρια, Κοινωνικοί Εταίροι και Μη Κερδοσκοπικοί  φορείς) ,   από  επτά (7) χώρες (ΔΑΝΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΒΕΛΓΙΟ,ΕΛΛΑΔΑ,ΙΤΑΛΙΑ , ΙΣΠΑΝΙΑ, ΠΟΛΩΝΙΑ ) στοχεύει ακριβώς να συμβάλει στη παροχή εξειδικευμένης βοήθειας  στις  επιχειρήσεις.
 
 

 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics