Η χρηστική άποψη της IDD στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Διευκρινίσεις με χρηστικό χαρακτήρα για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές σχετικά με την προσαρμογή τους στα όσα θα προκαλέσει στην αγορά η ενσωμάτωση της IDD και η νέα ασφαλιστική νομοθεσία δόθηκαν στην εκδήλωση που έγινε στο Επιμελητήριο Καβάλας...

Του Γιάννη Βερμισσώ

Διευκρινίσεις με χρηστικό χαρακτήρα για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές σχετικά με την προσαρμογή τους στα όσα θα προκαλέσει στην αγορά  η ενσωμάτωση της IDD και η νέα ασφαλιστική νομοθεσία δόθηκαν στην εκδήλωση που έγινε στο Επιμελητήριο Καβάλας και στο 28ο Ασφαλιστικό Συνέδριο του insuranceforum.gr και της Insurance Innovation που πραγματοποιήθηκε εκεί.

Την παροχή ενημέρωσης σε γενικά και ειδικά θέματα που αφορούν την IDD και τη νομοθεσία για την ιδιωτική ασφάλιση, όπως αυτή εξελίχθηκε μέσα από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή και τη δημόσια διαβούλευση, ανέλαβε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΕΑ και πρόεδρος της Επιτροπής Διαμεσολάβησης κ. Δημήτρης Γαβαλάκης.

Στην ομιλία του με διαδραστικό χαρακτήρα, καθώς απαντούσε σε ερωτήματα των παριστάμενων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών του Νομού Καβάλας και όμορων νομών, περιέγραψε με ποιον τρόπο και ποια σημεία οι νομοθετικές ρυθμίσεις όπως αποφασίστηκαν, συντάχθηκαν και  εντάχθηκαν στο σχέδιο νόμου  επηρεάζουν την καθημερινότητα των επαγγελματιών του κλάδου καθώς και τις άμεσες ή έμμεσες επιδράσεις σε θέματα λειτουργίας, οργάνωσης και ανάπτυξης της διαμεσολαβητικής δραστηριότητας.

Στο σημείο αυτό εστιάστηκε και το ενδιαφέρον στο οποίο ανταποκρινόμενος ο κ. Γαβαλάκης πρότεινε τρόπους προσαρμογής στην IDD και πρακτικά βήματα αγαστής συμπόρευσης με τα όσα καθορίζει.

Ταυτόχρονα ανέδειξε τη δράση της διαμεσολάβησης και τον ρόλο που έπαιξε η συσπείρωση του κλάδου, ώστε στο σχέδιο νόμου να συμπεριληφθούν διατάξεις που δίνουν λύσεις σε πάγια και χρόνια αιτήματα του κλάδου.

Επιπρόσθετα τονίστηκε και η σημασία που έχει η IDD για την αγορά και το πώς με αντικειμενικά κριτήρια αποτελεί ευκαιρία να αναβαθμιστεί η αξιοπιστία της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Στην εκδήλωση που είχε ως θέμα  «Οδηγία IDD & GDPR – Η επόμενη μέρα στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση», ιδιαίτερο τόνο απέδωσαν οι ομιλίες: του κ. Γιώργου Τσακατούρα, που εργάζεται στην ΟΡΙΖΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και έχει τη θέση του Διευθυντή Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης, της κυρίας Μυρτώ Χαμπάκη (Διεθνή Project Ομίλου & Solvency II, ARAG Ελλάδος) η οποία τοποθετήθηκε στα θέματα της IDD και του GDPR  καθώς και του κυρίου  Μανόλη Σφακιανάκη Α/γου εν αποστρατεία της ΕΛΛΑΣ, του κ Σταύρου Σαρίκου από την εταιρεία GLASSDRIVE, και της η κυρίας Φωτεινής Δημοπούλου δικηγόρου, υποψήφιας  Διδάκτωρ Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics