Ήλθε η ώρα των ανασφάλιστων

Μάχη με το χρόνο δίνουν τα ανασφάλιστα οχήματα καθώς σύμφωνα με τις δηλώσεις των αρμοδίων εντός του Μαΐου θα ενεργοποιηθεί στο σύστημα που θα τα εντοπίσει και θα ξεκινήσει η διαδικασία ειδοποίησής τους προκειμένου να ασφαλιστούν.

Μάχη με το χρόνο δίνουν τα ανασφάλιστα οχήματα καθώς σύμφωνα με τις δηλώσεις των αρμοδίων εντός του Μαΐου θα ενεργοποιηθεί στο σύστημα που θα τα εντοπίσει και θα ξεκινήσει η διαδικασία ειδοποίησής τους προκειμένου να ασφαλιστούν. Περισσότερα από 1 εκατομμύριο οχήματα είναι αυτά που μπορεί να αφορά η υπόθεση.

Κατά τις πληροφορίες του insurance-eea οι φορείς της ασφαλιστικής αγοράς περιμένουν εναγωνίως να δουν εάν αυτή τη φορά οι δεσμεύσεις της πολιτείας θα τηρηθούν.

Η ασφαλιστική ύλη είναι τεράστια στην περίπτωση που θα ενεργοποιηθούν οι διασταυρώσεις οπότε και η πλειονότητα των ανασφάλιστων περιπτώσεων θα σπεύσει να συμμορφωθεί. Οι προβλέψεις αναφέρονται σε ένα τεράστιο αριθμό οχημάτων που θα ασφαλιστεί εντός του καλοκαιριού.

Αυτό αφενός θα εξαλείψει το μεγάλο πρόβλημα των ανασφάλιστων όταν εμπλέκονται σε ατύχημα και αφετέρου θα προκαλέσει κινητικότητα στην αγορά. Οι εκτιμήσεις για πλέον του 1 εκατομμυρίου ανασφάλιστων οχημάτων θα σηματοδοτήσουν σημαντικές εργασίες στην αγορά.

Ωστόσο και οι φόβοι ότι πιθανόν θα υπάρξει νέα χρονική μετατόπιση του θέματος είναι εξίσου μεγάλοι.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι δεν υπάρχει δικαιολογία για άλλη καθυστέρηση και πώς οι τυχόν δισταγμοί των αρμοδίων λόγω πιθανής πρόκλησης αναστάτωσης δε μπορεί να ευσταθούν δεδομένου ότι η μη εφαρμογή της νομοθεσίας δε μπορεί να καλύπτεται από την πολιτεία για κανένα λόγο.

 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics