INTERAMERICAN: “Κατάθεση Αλληλεγγύης” των εργαζομένων της

Συνεχίζοντας για έκτη χρονιά την εκστρατεία εθελοντικής συνεισφοράς των εργαζομένων της προς υποστήριξη αστέγων και απόρων, η INTERAMERICAN οργάνωσε και κατά τον περασμένο Δεκέμβριο την τακτική «Κατάθεση Αλληλεγγύης» για την συγκέντρωση τροφίμων και αναλω

Συνεχίζοντας για έκτη χρονιά την εκστρατεία εθελοντικής συνεισφοράς των εργαζομένων της προς υποστήριξη αστέγων και απόρων, η INTERAMERICAN οργάνωσε και κατά τον περασμένο Δεκέμβριο την τακτική «Κατάθεση Αλληλεγγύης» για την συγκέντρωση τροφίμων και αναλωσίμων ειδών.


Η εκστρατεία απέδωσε 1,1 τόνο τροφίμων από την εταιρική κοινωνία της Αθήνας, ποσότητα που διατέθηκε στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης (ΚΥΑΔΑ) του Δήμου Αθηναίων. Ακόμη, σημαντική ήταν και στη Θεσσαλονίκη η συγκομιδή τροφίμων και ειδών υγιεινής και οικιακής χρήσης, που προσέφερε η εταιρεία στο φιλόπτωχο Ταμείο της ενορίας Αγίου Ελευθερίου στο Ντεπώ, επίσης στην Πάτρα με επίδοση στο ίδρυμα “Κιβωτός της Αγάπης” και στα Γιάννενα για το Κέντρο Προστασίας Παιδιού.

Παράλληλα, η INTERAMERICAN ήταν και φέτος η χορηγός του πρωτοχρονιάτικου γεύματος που οργάνωσε για απόρους ο Δήμος Αθηναίων, στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο του Ρουφ, στο οποίο συμμετείχαν περίπου 1.000 πολίτες. Η εταιρεία ήταν χορηγός το 2017 και του πασχαλινού τραπεζιού, επαναλαμβάνοντας σταθερά την αρωγή που παρέχει στις πρωτοβουλίες των κοινωνικών δομών του Δήμου Αθηναίων, οι οποίες υποστηρίζουν περίπου 25.000 άτομα.

Η δραστική αντιμετώπιση και ο περιορισμός της φτώχειας αποτελεί έναν από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και επιχειρήσεις με οργανωμένο σχέδιο δράσεων υπευθυνότητας, όπως η INTERAMERICAN, εναρμονίζουν τις σχετικές πρακτικές τους. Έτσι, πέρα από την υλοποίηση επιχειρησιακών προτεραιοτήτων για την εκπαίδευση και απασχόληση σε αναδυόμενους τομείς εργασίας -αφού η ανεργία αποτελεί την κατ’ εξοχήν αιτία ακραίας φτώχειας στις μικρότερες ηλικίες (18-29 ετών) στη χώρα μας- υποστηρίζουν και το έργο φορέων κοινωνικής αλληλεγγύης. Για την κατάσταση ακραίας φτώχειας στην Ελλάδα συνεκτιμάται η σοβαρή ανεπάρκεια της εισοδηματικής στήριξης των ανέργων. Κατά το πρώτο δεκάμηνο του 2017, ενώ ο αριθμός των ανέργων είχε φθάσει τους 1.030.000, αυτοί που ελάμβαναν επίδομα ανεργίας έφθαναν μόλις το 11,8% (στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ και ΟΑΕΔ – πηγή «διαΝΕΟσις»). 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics