International Life: Τακτοποιήσεις συμβολαίων και κλείσιμο υποχρεώσεων

Στην τελική ευθεία και με νέα πρόσθετα θετικά στοιχεία για τους ασφαλισμένους και τους διαμεσολαβούντες που τους εκπροσωπούν βρίσκεται η διαδικασία μεταφοράς χαρτοφυλακίου από την International Life στην Εθνική Ασφαλιστική.

Του Γιάννη Βερμισσώ.


Στην τελική ευθεία και με νέα πρόσθετα θετικά στοιχεία για τους ασφαλισμένους και τους διαμεσολαβούντες που τους εκπροσωπούν βρίσκεται η διαδικασία  μεταφοράς χαρτοφυλακίου από την International Life στην Εθνική Ασφαλιστική. 
 
Κατά τις πληροφορίες μέσα στις επόμενες ημέρες οριστικοποιούνται και τα τελευταία διαδικαστικά και η μεταφορά των συμβολαίων «κλείνει» οριστικά. Ταυτόχρονα όμως στην μέριμνα της  International  βρίσκεται και μια ακόμη κατηγορία συμβολαίων –όχι Υγείας- πέριξ της χιλιάδας καθώς και άλλες υποχρεώσεις σχετιζόμενες με τα συμβόλαιά της.
 
Η κατηγορία αυτή των 1.300 ασφαλισμένων θα ήταν ευτυχές να μεταφερόταν επίσης στην Εθνική, γεγονός το οποίο και συζητείται (Δείτε παρακάτω)  και βρίσκεται υπό την στενή παρακολούθηση του ασφαλιστικού διαχειριστή κ. Ι. Περιστέρη. 
 
Τα συμβόλαια αυτά είναι για «απώλεια ζωής» χωρίς νοσοκομειακή κάλυψη τα οποία και συνοδεύουν στην πλειονότητά τους στεγαστικά δάνεια. Η μεταφορά τους σε ένα ασφαλές καταφύγιο όπως η Εθνική Ασφαλιστική, θα είναι αποδοτικό γεγονός για όλους και πρωτίστως για τους ασφαλισμένους. Ο μικρός αριθμός τους και η στατιστική πιθανότητα αποζημιώσεων είναι τέτοια που δεν θα προκαλέσει κλυδωνισμούς στην εταιρεία.
 
Το θέμα συζητείται μεταξύ των κυρίων Φωκίωνα Μπράβου, Χριστόφορου Σαρδελή και Σταύρου Κωνσταντά προκειμένου να αποκατασταθεί ένα ακόμα μέρος ασφαλισμένων της International Life προτού εισέλθει εκκαθαριστής.
 
Να σημειωθεί ότι υπάρχουν και άλλες εξελίξεις που αφορούν τις αποζημιώσεις συμβολαίων οι οποίες επίσης και βρίσκονται στην προσοχή του κ. Ι. Περιστέρη και σύντομα θα υπάρξει κατάληξη στις σκέψεις και τις συζητήσεις που γίνονται προκειμένου να γίνει πράξη η προσπάθεια του κ. Μπράβου να κλείσει με καθαρότητα και συνέπεια την έως σήμερα πορεία της International Life και μη αφήνοντας υποχρεώσεις να προχωρήσει πιθανόν σε νέες δραστηριότητες.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics