INTERNATIONAL LIFE: Βαριά ευθύνη στην διαμεσολάβηση

Του Γιάννη Βερμισσώ.

Του Γιάννη Βερμισσώ.

Κατακερματίζεται για να αποζημιωθεί,  να διασωθεί ή να συνεχιστεί, αναλόγως την κατηγορία συμβολαίου,  το χαρτοφυλάκιο της International Life.
 
Πρωταγωνιστές της διάσωσης οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβούντες μέσω των οποίων -κατόπιν υποδείξεως του ασφαλιστικού διαχειριστή-  οι χιλιάδες ασφαλισμένοι  θα αναζητήσουν τον δρόμο της σωτηρίας τους και θα βρουν σε ποια κατηγορία κατατάσσονται.  
 
Η ευθύνη των διαμεσολαβούντων είναι μεγάλη καθώς είναι οι μόνοι που μπορούν να βοηθήσουν για την προστασία των ασφαλισμένων και την σωστή καθοδήγησή τους ώστε να μη χάσουν δικαιώματα, αποζημιώσεις, συμβόλαια ή καλύψεις. Ήδη για τα συμβόλαια που μεταβιβάζονται στην Εθνική ο κάθε διαμεσολαβών θα πρέπει να έχει επικοινωνήσει ήδη για την ομαλή διεξαγωγή των απαιτούμενων ενεργειών.
 
ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ
 
Η κατηγοριοποίηση των συμβολαίων (Δείτε Εδώ) για λόγους διευκόλυνσης της διαδικασίας καθώς και η συνεργασία ασφαλισμένων διαμεσολαβούντων για την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας  περιγράφεται σε ενημερωτική επιστολή του υπεύθυνου διαχειριστή χαρτοφυλακίου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) μαζί με τις διευκρινίσεις ότι:
 
  1. συνεχίζονται οι συζητήσεις με την ΕΘΝΙΚΗ σχετικά με τα «Ατομικά συμβόλαια χωρίς αξίας εξαγοράς» ώστε έως την 1η Αυγούστου να βρεθεί λύση
  2. για τα «Ομαδικά Συμβόλαια Αποταμιευτικά-Συνταξιοδοτικά» τα αιτήματα ακύρωσης θα αρχίσουν να διεκπεραιώνονται από τις 16 Σεπτεμβρίου.
  3. Τυχόν οφειλές ασφαλίστρων (ανείσπρακτές δόσεις) ατομικών συμβολαίων που μεταβιβάζονται θα πρέπει να εξοφληθούν έως 29 Ιουλίου.
Σε όλες τις κατηγοριοποιήσεις συμβολαίων επισημαίνεται η επαφή του ασφαλισμένου με τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή αναδεικνύοντας τον ρόλο του για την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας.
 
Είναι σημαντικό ότι η στάση των δικτύων θα συντελέσει στην περαιτέρω αναγνώριση του επαγγέλματος και του ρόλου του στην κοινωνία.

 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics