Ι.Χατζηθεοδοσίου: «Ορόσημο εξελίξεων η φετινή Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης»

“Η φετινή Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης αποτελεί ορόσημο για την παρουσία του κλάδου, ως συμπαραστάτη των εξελίξεων στην ελληνική οικονομία και ενεργό συμμέτοχο σε σειρά δράσεων που αποβλέπουν σε ένα καλύτερο, συγκροτημένο, και ελπιδοφόρο μέλλον.

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου αναφερόμενος στην 11η  Νοεμβρίου Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης δήλωσε: “Η φετινή Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης  αποτελεί ορόσημο για την παρουσία του κλάδου, ως συμπαραστάτη των εξελίξεων στην ελληνική οικονομία και ενεργό συμμέτοχο σε σειρά δράσεων που αποβλέπουν σε ένα καλύτερο, συγκροτημένο, και ελπιδοφόρο μέλλον. 

Είναι απόλυτα εμφανές,  ότι η  Ιδιωτική ασφάλιση ως «αναγκαία συνθήκη»  θα εισέλθει με άλλο ρόλο και στόχευση, στις δομές του κοινωνικού κράτους και θα συντελέσει στην απαραίτητη ενίσχυσή τους, θα βελτιώσει τις παροχές προς τους πολίτες και θα στηρίξει την πρόοδο της οικονομίας και της κοινωνικής ευημερίας.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες, οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, οι φορείς που συντελούν στα Συλλογικά θέματα της ιδιωτικής ασφάλισης, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί  είναι οι «πυλώνες» της μεγάλης αυτής μετάβασης που προμηνύεται και χρειάζεται σύμπνοια, ενότητα και  συνεργασία.

Η τεχνογνωσία υπάρχει, οι εγγυήσεις φερεγγυότητας υπάρχουν, οι μηχανισμοί και η τεχνολογία έχουν εγκατασταθεί και αναβαθμίζονται και το ανθρώπινο δυναμικό ενισχύεται καθημερινά για να ανταποκριθεί με επάρκεια στα όσα θα απαιτηθούν για ένα καλύτερο αύριο, για μια καλύτερη λειτουργία όλων αυτών που συντελούν στην δημιουργία ενός κράτους με υψηλή ανταποδοτικότητα στους πολίτες.

Η 11η Νοεμβρίου 2018 ως  Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης  βρίσκει την ελληνική οικονομία σε ένα ισορροπημένο στάδιο με ελπίδες για τη συνέχεια, την κοινωνία έτοιμη να αφομοιώσει τις αλλαγές που γίνονται, και την αγορά ιδιωτικής ασφάλισης επιφορτισμένη με την ευθύνη να ξεφύγει από το παρελθόν και να αναδείξει όπως μπορεί και πρέπει τη δυναμική της”.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics