Kαλύτερη Οδική Βοήθεια επιδιώκουν οι ασφαλιστικές

Του Γιάννη Βερμισσώ Προδιαγραφές στην παροχή υπηρεσιών Οδικής Βοήθειας επιδιώκει η ΕΑΕΕ να εφαρμοστούν και να ισχύσουν. Στόχος είναι οι πελάτες των ασφαλιστικών εταιρειών να γνωρίζουν κάποια στάνταρ που θα απολαμβάνουν από τις εταιρείες οδικής Βοήθειας

Του Γιάννη Βερμισσώ

Προδιαγραφές στην παροχή υπηρεσιών Οδικής Βοήθειας επιδιώκει η ΕΑΕΕ να εφαρμοστούν και να ισχύσουν.  Στόχος είναι  οι πελάτες των ασφαλιστικών εταιρειών να γνωρίζουν κάποια στάνταρ που θα απολαμβάνουν  από τις εταιρείες οδικής Βοήθειας.  

Την πρωτοβουλία αυτή της Ένωσης ανακοίνωσε προσφάτως  ο πρόεδρός της  κ. Δ. Μαζαράκης και όπως έγινε κατανοητό, πρόκειται για μια κίνηση που αποβλέπει στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων των εταιρειών οι οποίοι προφανώς όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα ή έχουν παράπονα για τις υπηρεσίες οδικής βοήθειας απευθύνονται στις ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες συνεργάζονται με εταιρείες οδικής βοήθειας(εξαίρεση αυτές που έχουν ιδιόκτητο στόλο).  Αντιμετωπίζοντας οι ασφαλιστικές την κατάσταση αυτή συγκλίνουν στην άποψη ότι θα πρέπει οι εταιρείες που παρέχουν  Οδική Βοήθεια και συνεργάζονται με τις ασφαλιστικές να πληρούν κάποιες ελάχιστες προδιαγραφές και να τηρούν ορισμένα «στάνταρ» τα οποία και θα είναι διακριτά και θα περιλαμβάνονται στις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΑΕΕ  θέλει να συμφωνήσει με τις εταιρείες οδικής Βοήθειας ώστε από κοινού να βελτιώσουν, να ενισχύσουν και να αποδώσουν υψηλότερες ποιοτικά υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους πολίτες.

Είναι μια πρωτοβουλία θετική την οποία η Ένωση θα πρέπει να ολοκληρώσει σύντομα καθώς η παροχή Οδικής Βοήθειας είναι μια ιδιαιτέρως σημαντική υπηρεσία για όσους την επικαλούνται όταν την χρειαστούν. 

Να σημειωθεί ότι αυτό θα έχει και ουσιαστικές θετικές επιπτώσεις στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση η οποία επίσης βρίσκεται μεταξύ πελάτη και ασφαλιστικής και βιώνει τα τυχόν προβλήματα που σήμερα εντοπίζονται αποσπασματικά στις υπηρεσίες Οδικής Βοήθειας.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics